Krimi

Hat éves kislányt zaklatott egy férfi Szegeden!

Hat éves kislányt zaklatott egy férfi Szegeden!

2017. november 21., kedd
Hat éves kislányt zaklatott egy férfi Szegeden!

Most is szabadon van a pedofil. A gyerek apja szerint a rendőrök nem voltak alaposak, ezért függesztették fel a nyomozást.

Az elkeseredett apa szerint nem volt elég alapos a nyomozás, az ügyészség viszont mindent rendben talált – írja a

hvg.hu.

„Időről időre azt kérdezi a kislány, hogy mi lett azzal az emberrel. Mi még mostanában is azt hazudjuk neki, hogy a szorgalmas rendőrök, akikben bízni kell, elkapták, és már régen börtönben is van, megérdemelt büntetését tölti.”

- írta a férfi az ügyvédjén keresztül a lapnak, miután szerinte a rendőrök nem tettek meg mindent azért, hogy megtalálják a férfit, aki szexuálisan zaklatta az akkor csaknem 6 éves kislányát. Az apa ügyvédje igazolta a történetet, valamint a rendőrségi határozatot is elküldte a lapnak. Az eset Szegeden történt, még 2011-ben, amikor a három testvér a nagyszülőknél töltötte az őszi szünetet.

"A szegedi Liget területén bicikliztek, a két nagyobb gyerek előrement, egy kidőlt fa útjukat állta. A kisfiú átemelte a biciklijét, a kislány viszont nem tudta, egy ott cigarettázó férfi ajánlotta fel segítségét. Átemelte a kerékpárt, majd megragadta a kislányt, benyúlt a bugyijába és péniszét az arcához nyomta."

- idézte fel a brutális esetet az apa. A kislánynak sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából, otthon sírva mesélte el a nagyszülőknek, hogy mi történt vele. Az apa (és ügyvédje is) azt állítja,

A gyerekek használható személyleírást adtak a pedofil támadóról.

A rendőrség a helyszínen 30 cigicsikket talált, amiket DNS-vizsgálatra is elküldtek - az édesapa szerint.A szülők kérésére a rendőrök beleegyeztek, hogy a DNS-, illetve ujjlenyomat-vizsgálathoz a kislány biciklijét és alsóneműjét is elkülönítve tartsák, ezeket viszont az apa szerint a rendőrök mégsem vizsgálták. A nyomozást végül három hónap után felfüggesztették, mert a hatóság szerint

"az elkövető kiléte nem volt megállapítható".

A család tehetetlen, az apa állítja,a rendőrség nem folytatott elég alapos nyomozást. Az apa levelét továbbító, a családdal kapcsolatban álló ügyvéd, Csonka Balázs a hvg.hu-nak azt mondta, a kislányt egyszer hallgatták meg Szegeden, illetve egyszer a lakhelye szerinti kapitányságon. Pszichológust nem rendeltek ki.

"Ha a család jobban utánamegy, a rendőrség és ügyészség nyakára jár, talán történik valami, de jóhiszeműen jártak el."

Az ügyvéd is azt tanácsolta, „ezt már el kell engedni”, inkább csak a figyelemfelhívás miatt küldték a levelet.

A rendőrség a cikk megjelenése után azt közölte, "kellő lelkiismeretességgel és alapossággal jártak el." A bejelentést követően a szegedi nyomozók azonnal helyszíni szemlét tartottak. DNS nyomokat rögzítettek azokon a helyeken és tárgyakon, ahol ez lehetséges volt, valamint több ott tartózkodó személyt igazoltattak. A nyomozás felfüggesztése nem azt jelenti, hogy nem foglalkoznak az üggyel, minden törvényes eszközt felhasználnak, hogy elkapják az elkövetőt. A válasz szerint ők mindeninformációt és az ügy minden fellelhető bizonyítékát ellenőrizték, de a feltételezett elkövető ismeretlen. A rendőrök tartották a kapcsolatot a családdal, a hozzátartozók megkeresésére reagáltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.