Kultúra

Fiatal csapat egy vérbeli krimiben

Fiatal csapat egy vérbeli krimiben

2017. november 30., csütörtök
Fiatal csapat egy vérbeli krimiben

Megvan a Rigoletto szereposztása.Tihanyi Ildi és Náray Tamás tervezők gyönyörű fantáziavilágot álmodnak a színpadára.

Fiatal főszereplő csapattal, a Dóm téren új arcokkal kerül színre jövő nyáron Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Rigoletto, amelyből még az is végig tud dúdolni egy fülbemászó dallamot, aki ritkán veti bele magát az operairodalomba. A La Donna è mobile, vagyis Az asszony ingatag című sláger a modern popkultúra szerves része, megszámolhatatlan rek-lám, film, sőt videójáték és futballmeccs rigmusok aláfestő zenéjét is adta már. Jövő nyáron, az évek óta közönségkedvenc László Boldizsár énekli a herceg szerepét. Őt bérgyilkossal megöletni Ludovik Kendi szeretné majd, vagyis a jóképű, sportolóból lett bariton bújik Rigoletto szerepébe. Kendi nemzetközi karriert futott be, tizenhárom, Auszt-riában eltöltött év után költözött Magyarországra. Szegeden kezdte pályafutását, majd egészen a bécsi Staatsoperig jutott, és a Szegedi Szabadtéri nézői előtt sem ismeretlen

Keszei Bori, aki Gildát, Rigoletto szerelmes lányát alakítja majd az előadásban.

A bérgyilkos Sparafucile húgát, Maddalénát a Szegeden végzett operista, Ádám Zsu-zsanna énekli. A fiatal énekesnő az elmúlt hetekben nagyot ment nemzetközi porondo-kon.

A hazai operaélet két neves művésze, Kalmár Magda és Kováts Kolos - mindketten Kossuth- és Liszt Ferenc-díjasok - is szerepet vállaltak a Verdi-operában.

Kalmár Magda Giovannát, Gilda bizalmasát fogja énekelni, míg Kováts Kolos Monterone gróf lesz. A produkciót Harangozó Gyula állítja színpadra. A műfaj és a darab hagyományait tiszte-letben tartva szeretne olyan impozáns fantáziavilágot létrehozni, ami térben és időben kötetlen. Alkotótársainak is szabadkezet adott tehát. Az előadás látványvilágáért össze-szokott és a Dóm téri színpadot jól ismerő páros felel. A Rigoletto június 29-én nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékok 2018-as évadát, és másnap is láthatják a nézők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.