/

Fény derült a családi zűrzavarra + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeesküvés, családonbelüli házasság és bosszú. Brutális és hazug játszmák áldozata lett a János király színésze.

„Semmi más nem számít, csak, hogy megkaparintsák a hatalmat” – mondta el a csütörtöki közönségtalálkozón Keszég László főrendező.

A franciák és az angolok nem riadnak vissza a családon belüli házasságtól és a bosszútól sem. Két nagyhatalom összecsapása bontakozik ki Friedrich Dürrenmatt gunyoros szatírájában, ahol a hatalmi játszmák sokszínűségét kendőzetlenül tárják a nézők elé. Hősei nem évszázados távlatokban gondolkodnak, hanem saját magukkal, belső konfliktusaikkal vannak elfoglalva. így a drámai történet egy szempillantás alatt komédiává válik.

„A szereplők csak a sakkjátszma következő lépését látják maguk előtt” – fejtette ki Olasz Renátó a darab kapcsán, akire Falconbridge Fülöp, a Fattyú szerepét osztották. A férfiak a szerencsét, a nők a férfiakat és a pillanatnyi boldogságot üldözik – tudtuk meg a színészektől.

A darab címszereplője János király valós történelmi személy, akit a közönség már jól ismerhet a Robin Hood filmek főgonoszaként. A fordulatos mű újszerű vizuális megoldásokkal, élő zenével kísérve, kiváló szereposztással került a színpadra. A hataloméhes főszereplő bőrébe Gyöngyösi Zoltán színész bújik, akit a szakma legígéretesebb pályakezdőnek választott az előző évadban.

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: innentől már nem hibázna a PICK

Következő sztori

Szírnek vallotta magát, de igazolni már nem tudta