Egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő felnőtteken segítenének

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összegezte működése első évének tapasztalatait és új célokat tűzött maga elé nemrégiben az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriuma. A sikereket egy kiadványban, a terveket pedig egy sajtótájékoztatón, a Hagymaházban mutatja be a makói székhelyű szervezet.

Új kezdeményezésük, – amelynek megvalósítása érdekében a nyilvánossághoz, Makó és környéke vállalkozóihoz és magánszemélyeihez fordulnak – egy olyan ház létrehozása, amely az egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő felnőtteken és családtagjaikon kíván segíteni.

Kiadványban számol be eddigi tevékenységéről és kér további támogatást a vállalkozóktól és magánszemélyektől új tervei megvalósításához a makói Angyalsóhaj Alapítvány. A bejegyzés óta eltelt több mint egy év alatt igen aktív tevékenységet folytató civil szervezet, több mint 200 adományt juttatott különböző akciói során célhoz: rászoruló családok életén könnyítve, vagy kiemelten tehetséges diákok tanulmányi előmenetelét, tehetségének kibontakoztatását segítve.
Márciusban, az Angyalsóhaj Gálaműsoron mutatkoztak be a város jelenlegi tehetségei és innen elszármazott művészek, majd sikerre vitték az első alkalommal megszervezett Művészetek Katedrája elnevezésű művészeti kurzussorozatot.

Kezdeményezéseiket a jövőben is folytatni akarják, de következő vállalásukat is megfogalmazták. A szociális gondoskodás területén szeretnének pótolni egy hiányosságot: az egészségkárosodással, testi vagy szellemi fogyatékossággal élő felnőttek és hozzátartozóik megsegítésére szeretnének létrehozni a városban egy olyan épületet, amely alkalmas lehet fejlesztő foglalkozások, közösségi rendezvények megtartására. Ehhez kérik majd különleges akcióikkal advent idején, és a jövő év elején a vállalkozások és magánszemélyek támogatását.

Az ötletről, a megvalósítással kapcsolatos tervekről és az adományok és felajánlások gyűjtésével kapcsolatos információkról beszél a sajtó képviselőinek november 13-án, hétfőn, 13 órától a Hagymaház kávézójában Farkas Éva Erzsébet Makó város polgármestere és az Alapítvány legfőbb támogatója valamint Varga Márta, a kommunikációért felelős kuratóriumi tag.

Default thumbnail
Előző sztori

Női vízilabda: kiestek a Magyar Kupából a szegedi csajok

Default thumbnail
Következő sztori

Baleset történt Szatymaz térségében, egy gépkocsi vezetője megsérült

Legutóbbi hasonló cikkek