/

Demjén Ferenctől Lovasi Andrásig – ők forgatták a klipjeiket Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múzeum lépcsői, a Tisza, sőt egy tarjáni gyorsbüfé is feltűnik a részben, vagy egészben a Szegeden forgatott klipekben. Cikkünkben országosan ismert előadók és zenekarok klipjeiből válogattunk. A legrégebbi dal több mint harminc éves, a legújabbak viszont csak néhány éve készültek.

„Még százezerszer mondom el, ha nem hiszel nekem.
Legalább te maradj itt velem!
Mert annyi minden változik, s nem biztos semmi sem,
Legalább te legyél az nekem!”

– aki e sorokat nem ismeri, az minden bizonnyal füldugóval a fülében töltötte az utóbbi évtizedeket. Demjén Ferenc dalát ugyan valószínűleg Budapesten forgatták, de a bevágott filmjelenetekben Szeged főutcájától, a Tiszától a Móra Ferenc Múzeum lépcsőjéig rengeteg „hazait” felismerhetünk.

Lovasi Andrásék nem csak Gemencet lájkolják. A Kispál és a Borz utolsó időszakának dala a Többiektől, ahol a frontember és az mézeskalácsnak tűnő papírbábu is nagyon jól érzi magát Szeged utcáin. S hol máshol zárulhatna a buli, mint a Kispál és a Borz koncertjén a SZIN-en?!

A Road banda tagjai igazi Világcsavargók. Megtalálod, hogy melyik résznél sétálgattak Szegeden?

A Fool Moon a capella csapata ugyan szegediekből áll, de világszerte ismertek a műfajban. A filmecske középpontjában nem véletlenül áll Szeged, gyakorlatilag egy PR-filmben népszerűsítik a várost. A fiúk a Belvárosban motorozgatnak, de legalább az egyik lakótelep lakói örülhetnek, hogy feltűnnek náluk is!

A legtöbb megtekintést elérő videóklipet viszont a végére hagytuk. Mikee Mykanic, a békéscsabai rapper durva üzeneteiről és obszcén dalszövegeiről ismert, de pont ezért rajonganak érte rengetegen. Ez bizony nem a közművelődésnek szól! Figyelem, 18 év felettieknek ajánlott tartalom! Aki bátor, IDE KATTINTSON!

Ismersz még más klipet is, amit kihagytunk? Írd meg nekünk kommentben! Vagy találd meg nekünk azt a Tudósok klipet, amelyet állítólag 2013-ban forgattak, de a végeredményt sehol sem láttuk! Talán egy DrMáriás festményben rejtették el?

Előző sztori

Tűzoltók törték rá az ajtót egy idős asszonyra Szegeden

Következő sztori

Egy kiskorút zaklathatott szexuálisan a 66 éves hódmezővásárhelyi férfi

Legutóbbi hasonló cikkek