Írjon nekünk

Politika

Decemberben ítélet születhet a szegedi parkolási botrányban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Tizenöt, a jelenlegi szegedi városvezetést érintő ügyben zajlik nyomozás. A parkolóbérletek ügyében várható a leghamarabb fejlemény – jelentette ki Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője pénteken.

Az ügyvezető pénteken a Gyulai Járásbíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján, a parkolóbérletek ügyében zajló újabb tárgyalási forduló előtt úgy fogalmazott: reményei szerint elmarasztaló ítélet születik, ami után az érintettek – az alpolgármester, a főjegyző és Botka László polgármester kabinetvezetője – távoznak hivatalukból, vagy ennek hiányában a szegedi közgyűlés meghozza az erről szóló döntést. Megjegyezte, ez az az ügy, amelyben a legmagasabb rangú városi vezetők érintettek. Szabó Bálint hozzátette, akár a parkolóbérletek ügyében, akár a Szeviép-ügyben ítélet születik, polgári engedetlenségi akcióba kezdenek a szegedi közhivatalokban.

Miről is van szó pontosan

A szegedi parkolóbérletek miatt indult büntetőper vádirata szerint a vádlottak – mások mellett Botka László kabinetfőnöke, általános helyettese és Szeged címzetes főjegyzője – 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Így a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. Szabó Bálint szerint a jogi és politikai felelősség Botka László (MSZP) polgármestert terheli.

Ketyeg a Szeviép bomba is

A Szeviép Zrt. három egykori vezetője ellen csődbűntett minősített esete miatt indult eljárás a Szegedi Járásbíróságon. A vádirat szerint a cégvezetők döntése alapján rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon a teljes egészében vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, valamint magánszemélyeknek és sportszervezeteknek. A jogász elmondta, november 6-án összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Botka Lászlóval szemben, az ügyben december 6-ig döntést kell hoznia a közgyűlésnek, erre addig már csak rendkívüli ülésen kerülhet sor.

Szabó abbahagyta saját aláírásgyűjtési akcióját

Kifejtette, tizenöt, a jelenlegi szegedi városvezetést érintő ügyben zajlik nyomozás, ezek egy része már vádemelési, bírósági szakba is került. Szabó Bálint szólt arról is, hogy Központi Nyomozó Főügyészség szeptember 25-én hivatali vesztegetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelynek pénteken jár le a határideje. Információi szerint a főügyészség a nyomozási idő meghosszabbítását javasolja. Korábban a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte az MTI-vel, hogy sem hivatalból, sem más hatóság megkeresésére nem indított eljárást a szegedi parkolóbérletek ügyében.

A Szeviép építőipari cégcsoport egykori alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője közölte, mivel a Fidesz is aláírásgyűjtő akcióba kezdett Szegeden, ők felhagynak a Botka László menesztéséért indított saját aláírásgyűjtésükkel, mert nem akarnak “sem politikai kampánynak, sem pártpolitikusoknak az eszközévé válni”. Megjegyezte: két hét alatt 3800-an írták alá a petíciót.

(MTI)

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Az Origo hosszasan ír Botka ügyeiről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Óriási szegedi botrányok, nagyon sokakat irritáló luxuséletmód és maldív-szigeteki búvárkodások – ezek a botrányok kísérik az MSZP-s Botka László szegedi városvezetését – írja az origo.hu. Kommentek

Tovább olvasom

Politika

Bizottsági tag: nem ismerjük a teljes VIP parkolási listát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A lista nem tartalmazza az év közbeni módosításokat, kéréseket, szívességeket – állítja Német Ferenc.

Tovább olvasom

Politika

A szegedi városvezetés átverte az EU-t, és még rendőri segítséget is kapott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mindezt egy ügyvédi iroda állítja, amely szerint ez egyértelműen bizonyítható hiteles dokumentumokkal is!

Tovább olvasom

Aktuál