Bevetésre készen várják a havazást

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az persze csak az első nagyobb hóesés után derül ki, hogy milyen jól tudnak teljesíteni, de a szükséges előkészületeket már megtették Szegeden. Probléma, hogy sok lakos nem tudja, a téli takarításban neki is szerepet kell vállalnia.

Négyfelé oszlik a felelősség a szegedi közterületek tisztántartása ügyében, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 240 kilométerért felel, a Magyar Közút Nonprofit Kft. a saját szakaszaiért, az SZKT a parkolókért, a lakosság pedig a háza előtti járdaszakaszért. Ez utóbbiból vannak konfliktusok, mert

*-* a lakosság azt hiszi, hogy ezért a „tanács”, azaz az önkormányzat a felelős

– mondta Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az önkormányzati cég már „téli hadrendbe” állt, a mai naptól ügyeletben vannak munkatársaik, így másfél-két óra elég ahhoz, hogy megkezdhessék a munkát. 12 nagy- és 10 kisgépük van, valamint 5 rakodógépük. Ezek jellemzően multifunkciós eszközök, nyáron fűnyírásra, hulladékszállításra használják őket, majd ősszel technikailag felkészítik az eszközöket a hókotrásra, szórásra. Makrai büszke új Fendt traktorjukra, amely korszerű, kényelmes,

*-* „a traktorok Mercedese.”

Sóshomokot használnak, de ez mínusz nyolc Celsius fok alatt kevésbé hatásos, ekkor a drágább keveréket vetnek be. Habár a lakosság hiányolja, 2012 óta mégsem hóekéztek. Makrai megjegyezte, ezt nem is lehetett volna pár centis hónál, csupán a járműveket és a csatornafedeleket tették volna tönkre.

no images were found

Előző sztori

Ön se hiszi el mit kell tenni a hajléktalanokért

Következő sztori

4,5 milliárd forintos megtakarítást eredményezett a Könnyű közmű program