Közélet

Bevetésre készen várják a havazást

Bevetésre készen várják a havazást

2017. november 15., szerda
Bevetésre készen várják a havazást

Az persze csak az első nagyobb hóesés után derül ki, hogy milyen jól tudnak teljesíteni, de a szükséges előkészületeket már megtették Szegeden. Probléma, hogy sok lakos nem tudja, a téli takarításban neki is szerepet kell vállalnia.

Négyfelé oszlik a felelősség a szegedi közterületek tisztántartása ügyében, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 240 kilométerért felel, a Magyar Közút Nonprofit Kft. a saját szakaszaiért, az SZKT a parkolókért, a lakosság pedig a háza előtti járdaszakaszért. Ez utóbbiból vannak konfliktusok, mert *-* a lakosság azt hiszi, hogy ezért a „tanács”, azaz az önkormányzat a felelős - mondta Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az önkormányzati cég már „téli hadrendbe” állt, a mai naptól ügyeletben vannak munkatársaik, így másfél-két óra elég ahhoz, hogy megkezdhessék a munkát. 12 nagy- és 10 kisgépük van, valamint 5 rakodógépük. Ezek jellemzően multifunkciós eszközök, nyáron fűnyírásra, hulladékszállításra használják őket, majd ősszel technikailag felkészítik az eszközöket a hókotrásra, szórásra. Makrai büszke új Fendt traktorjukra, amely korszerű, kényelmes, *-* „a traktorok Mercedese.” Sóshomokot használnak, de ez mínusz nyolc Celsius fok alatt kevésbé hatásos, ekkor a drágább keveréket vetnek be. Habár a lakosság hiányolja, 2012 óta mégsem hóekéztek. Makrai megjegyezte, ezt nem is lehetett volna pár centis hónál, csupán a járműveket és a csatornafedeleket tették volna tönkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.