Játékkal tanulták megóvni a környezetüket

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miért fontos a környezetvédelem, és hogyan tehetnek érte a gyerekek is? Erre a kérdésre keresték a választ az ÁGOTA Játszóházban, ahol önkéntesek segítségével tanulhatták meg a gyerekek a környezetvédelem fontosságát.

Az ÁGOTA Alapítvány nagy figyelmet fordít arra, hogy a gyermekek a Játszóházban hasznosan töltsék a szabadidejüket, és tájékozottak legyenek az őket érintő aktuális környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban is. A Földünkért Világnapon, kicsik és nagyok nem sajnálva az időt és a türelmet együtt indultak útnak a Csongor térről a Zápor-tóhoz.

– A tó és annak környéke a tarjani városrésznek nagyon sok lehetőséget kínál. Ha jó az idő sokan töltik itt a szabadidejüket kocogással, és egyéb sport tevékenységekkel. Gyakran jövünk ide mi is, ha kültéri programot valósítunk meg a gyerekeknek, de itt játszanak az anyukák a kisbabáikkal, hiszen játszótér is épült, és ide járnak az idősek is sétálni, kacsákat etetni – mondta el lapunknak Kolláth Enikő, a játszóház vezetője. Majd kiemelte, a Zápor –tó egyfajta szabadidős központ, ahol kellemes környezetben lehet pihenni, kikapcsolódni. Ezért volt fontos, hogy a Földünkért Világnapon a városnak ez a kis szeglete is megtisztításra kerüljön.

Az október 21-ei akció sok szervezést és előkészületet igényelt. Az eszközöket a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. biztosította a szervezőknek. így kukazsákokat, speciális botokat vehettek magukhoz a gyerekek, akik az önkéntesek segítségével megtanulták annak használatát is. Több alkalommal vettek részt vetélkedőn és töltöttek ki teszteket, ahol a környezetvédelem került a középpontba, de meghívott előadó is érkezett, ahol a gyerekek meghallgathatták, hogyan kell a bolygót őrizni, védeni az utókor számára.

Az akcióhoz csatlakoztak a tápéi, Dr. Foltán József Gyermekotthonban élő gyermekek és nevelők is, így közel 50 fős csapat takarította, tisztította a tó környékét.

no images were found

Előző sztori

Iszonyú káosz a szocialistáknál: Levélben borult ki az MSZP egykori pártigazgatója

Következő sztori

Változó lesz az időjárás kedden