Vízilabda: pontszerzéssel rajtolna a megújult ContiTech Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán elkezdődnek a férfi vízilabda OB I küzdelmei, a ContiTech Szeged Diapolo pedig a Tatabánya ellen startol. Nagy változások történtek a szegediek keretében a nyáron, s bár a gárda célja a bennmaradás kiharcolása, Varga Péter vezetőedző bizakodóan tekint előre.

A Tatabánya otthonában kezdi meg szereplését a vízilabda OB I-ben a ContiTech Szeged Diapolo. Varga Péter csapata alaposan kicserélődött a nyáron, gyakorlatilag nem találunk olyan játékost a keretben, aki az előző idényt is a gárda kötelékében töltötte volna, mindössze Molnár Dávid és Zsigri Bence maradtak hírmondónak. A vezetőség azt az utat választotta, hogy fiatal, tehetséges játékosokkal tölti fel a keretet, s ennek reményében tizenegy új pólós érkezett a Tisza-partra.

A 25 évével rangidős Baróthy Miklós az OB I/B-s EKF-től érkezett Szegedre, de összességében is elmondható, hogy alsóbb osztályokból, vagy utánpótlás csapatoktól jöttek játékosok. A center posztra a szerb-magyar kettősállampolgár Vladimir Mickicet igazolta le a gárda a Ferencváros utánpótlásából, míg Fodor Richárd a Vasas OB II-es ifjúsági együttesében szerepelt az előző szezonban. Bekk posztra a már említett Baróthy mellett az a Farkas Kristóf érkezett, aki rendelkezik már OB I-es tapasztalattal a Szentes színeiben. A kapás oldalra a Honvédban kevés lehetőséget kapó Korbán Richárdra esett a Szeged választása, szintén erre a pozícióra igazolták Szilvasán Patrikot és Irmes Mártont, utóbbit szintén kisebb első osztályú tapasztalattal felvértezve. A jobb oldalt az eddig a KSI-ben vízilabdázó Berki Richárd erősítheti, a korábbi OSC-s Sikter Richárd és a mindössze 17 éves Szilvasán Bence szintén erre az oldalra jött. A Nagyváradról érkező Szilvasánnal kapcsolatban érdekesség, hogy ő az egyetlen balkezese a keretnek. A csapat egyik legígéretesebb szerzeménye a KSI-től átcsábított Leposa Gábor, aki junior válogatott kerettagnak mondhatja magát. A klub további célja, hogy a lehetőségekhez mérten több saját nevelésű játékosnak is játéklehetőséget biztosítson az OB I-ben, a serdülőkorú pólósok közül például Mekkel Máté már játszhatott is a Magyar Kupa selejtezőjében. „Az egyik nagy erősségünk lehet, hogy hétről-hétre képesek vagyunk fejlődni és előre lépni, legalábbis nagyon bízom benne, hogy így lesz. Hosszú bajnokság vár ránk, nem az első hetekben fog eldőlni a csapatok sorsa, a legfontosabb, hogy a végére álljon össze úgy a játékunk, hogy sikerüljön elérni az előzetesen kitűzött célunkat” – mondta portálunknak Varga Péter vezetőedző.

Az OB I-es bajnokság 2017/2018-as idényének sorsolását augusztusban tartotta a Magyar Vízilabda-szövetség, ahol kiderült, a ContiTech Szeged Diapolo a B csoportban játssza alapszakasz-mérkőzéseit. Az ellenfelek az Eger, az OSC, a Miskolc, a Honvéd, a Pécs, a Tatabánya és a Szentes lesznek. Varga Péter együttese október negyedikén, szerdán a Tatabánya otthonában kezdi a szezont és jó ideig vendégségbe is kényszerül. A sportuszoda felújításának csúszása miatt igyekeztek felcserélni a pályaválasztói jogokat, s mivel sikerült megegyezni az érintett ellenfelekkel, ezért az első hét fordulóban biztosan minden mérkőzését idegenben játssza a csapat, az edzéseket pedig Hódmezővásárhelyen vezényli a mester. „Előre nehéz lenne megmondani, hogy mennyire fogja megterhelni a csapatot az, hogy hosszú ideig nem szerepelhet hazai medencében. Nyilván nem egy optimális helyzet, de most ezzel nem foglalkozunk” – tette hozzá a tréner.

A bajnokság lebonyolítása nem változott, az alapszakaszban szokás szerint két nyolcas csoportba sorolták a gárdákat, ahol oda-vissza mérkőzik meg mindenki mindenkivel, majd a csoportok első négy helyezettje a felsőházban, az 5-8. helyezettek pedig az alsóházban folytatják a középszakaszban. A végső sorrendről a rájátszás dönt, a 16. helyen záró együttes búcsúzik az élvonal küzdelmeitől. Varga Péterék közvetlen riválisai a Szombathely, az UVSE és a Tatabánya lehetnek a kiesés ellen folytatott harcban. „Természetesen a Tatabánya egy rutinosabb csapat, mint a miénk, ezzel együtt úgy utazunk el, hogy egy jó teljesítménnyel akár pontot is szerezhetünk. Minden mérkőzésre szükségünk van ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, egyelőre nem is koncentrálunk a többi találkozóra, csak a szerdaira” – tette hozzá Varga Péter.

Előző sztori

Egymillió új szavazót ígért Botka az MSZP-nek, de ez a terve is megbukott

Következő sztori

Labdarúgás: élre álltak a SZEOL SC 19 és 17 évesei