Vízilabda: kettőből kettő a szegedi csajok szombati mérlege

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szentest is legyőzte egy góllal az SZTE Taylor&Nash női vízilabda-csapata, ezzel két mérkőzés után is száz százalékos a kupában a szegedi gárda.

A női Magyar Kupában két helyszínen, tíz csapat száll harcba a negyeddöntős helyekért, így a lebonyolítás alapján az ötös csoportokból az első négy helyezett lép tovább – a szegedi együttes a szentesi csoportba került, ahol a házigazda mellett a BVSC-vel, az Egerrel és a Tatabányával kell megvívnia a továbbjutásért.

Molnár Péter lányai a Tatabánya elleni győzelemmel rajtoltak, délután pedig Csongrád megyei derbin a Szentes ellen szálltak medencébe. Ahogy azt várni lehetett, végig kiélezett összecsapást vívtak a felek, rögtön az első másodpercekben megszerezhette volna a vezetést a Szentes, Hevesi Anita harcolt ki ugyanis az első támadásnál egy büntetőt, Rybanska azonban nem tudta bevenni Tess Hosking kapuját. Az első gólt így is a hazaiak szerezték, Palaro Dias akcióból volt eredményes. Rácz Daniella emberelőnyös találatával gyorsan egyenlített a Szeged, az első játékrészben pedig nem is esett több találat. A második negyedben légiósai tolták meg a Szentes szekerét, Palaro Dias, majd Niu Gunnan is bevette a szegedi kaput, amire Lengyel Dominika még válaszolni tudott, de a nagyszünetben egy góllal így is a házigazda vezetett.

A harmadik játékrészben a Szeged talált be először, Kádár Ildikó góljával egalizált Molnár Péter együttese, sőt Lengyel Dominika büntetőjével megfordította a találkozót, s zsinórban három gólt szerezve 4-3-ra átvette a vezetést. A remek napot kifogó szentesi center Palaro Dias azonban ezt nem hagyta annyiban, még ebben a játékrészben kiegyenlített, majd egy gyors gólváltást követően 5-5-s állással vághattak neki a mindent eldöntő negyednek a felek. Mirshina Anastassiya találatával a Szentes került lépéselőnybe, ám ezután a szegediek centere, Nikki-Marie Bell lépett elő. Előbb egy klasszikus centergóllal kiegyenlített, majd 21 másodperccel a mérkőzés vége előtt a győztes gólt is megszerezte a vendégeknek. A győzelemmel így száz százalékos szombatot zárt az SZNVE a női Magyar Kupában. Holnap 11.30-tól az Eger ellen száll medencébe Molnár Péter csapata, s vághat vissza a bajnokságban, hazai medencében elszenvedett vereségért, majd este nyolctól jön a legnehezebb feladat, a BVSC elleni összecsapás.

Női vízilabda Magyar Kupa

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – Hungerit Szentes 7-6 (1-1, 1-2, 3-2, 2-1)
Szentes, vezette: Németh András, Balázs Gergely.
Szeged: Hosking – Mihály K., Lengyel A. 1, Kádár 1, Rácz 1, Bell 2, Lengyel D. 2. Csere: Árkosy, Pengő, Tóth P. Vezetőedző: Molnár Péter.
Szentes: Lekrinszki – Szabó K. 1, Hevesi, Niu 1, Palaro Dias 3, Mirshina 1, Rybanska. Csere: Brávik, Kudella. Vezetőedző: Vidumansky László.
Emberelőny: 2/7 ill. 0/9
Ötméteres: 1/1 ill. 0/1

Előző sztori

Ellenzéki pártok a politikai rendszer átalakítását ígérik

Következő sztori

A piarista gimnázium adott otthont a Görgey Artúr Történelemversenynek