Kultúra

VándorBagoly-díjat kapott a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára

VándorBagoly-díjat kapott a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára

2017. október 17., kedd
VándorBagoly-díjat kapott a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára

A kitüntetéssel a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Gyermekkönyvtáros Szekciója ismerte el a szegedi Gyermekkönyvtár sokéves kiemelkedő munkáját. A díjat a szekció idei őszi szakmai napján, október 16-án adták át Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban.

„A legszínvonalasabb, legkreatívabb gyermekkönyvtárosi munkáért, mellyel a gyermekek olvasóvá nevelését segítik. A VándorBagoly és a Titkok Ládája egy évig lakozik a könyvtárban, ahonnan majd továbbszáll új könyvtárba” – olvasható a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának odaítélt VándorBagoly-díj oklevelén. A fából faragott bagolyszoborhoz tartozik a Titkok Ládája, amelyben a gyermekolvasók rejthetik el titkos üzeneteiket. A VándorBagoly-díjat 2012-ben alapította az MKE Gyermekkönyvtáros Szekciója, amely 2008-ban, a X. Nemzetközi Gyermekkönyvfesztiválon kapta meg az elismerést. A bagolyszobor – alkotója Seyfettin Shekerov bolgár szobrászművész – a Nemzeti Konsztantin Konsztantinovics-díj másolata, amellyel a legjobb gyermekkönyvszerző, - illusztrátor, gyermekszínházi rendező és fesztiválszervező munkáját jutalmazzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.