Közélet

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

2017. október 16., hétfő
Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki közel 30 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott február 16-án este 8 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelynél. A vádlott egy korábban Macedóniában bérelt autót vezetett, amelybe a határátlépést megelőzően ismeretlen személyek a vádlott tudtával a gyári kialakítású belső oldallemezek takaró kárpitjai mögé 61 csomagba közel 30 kg marihuanát tartalmazó anyagot rejtettek el. A vádlottnak a kábítószert Magyarországon keresztül kellett volna Nyugat-Európába csempésznie. A vádlott által birtokolt kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy két és félszerese. A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.