//

Új helyen rúghatják a bőrt az üllési ovisok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átadták az Csigabiga Óvoda és Bölcsőde új sportpályáját, amelyet a gyerekek azonnal birtokba is vehettek.

A Csigabiga óvodában tartott csütörtöki ünnepélyes átadón B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy minden egyes látogatása alkalmával tanúja lehet a település folyamatos fejlődésének. Kiemelte, az állandó fejlesztésekkel élhetőbb környezetet tudnak biztosítani az itt élőknek. „Legutóbb példás összefogásnak köszönhetően újult meg az üllési Polgármesteri Hivatal és lett a korábban itt működő okmányirodából korszerű Kormányablak, most pedig az óvoda sportpályáját adhatjuk át, amely azt a célt szolgája majd, hogy a felnövekvő generáció a megfelelő időben elsajátíthassa az egészséges életszemlélet alapjait” – mondta a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, uniós forrásokból több mint 500 millió forintot nyert eddig a település.

„Isten az áldását gyermekbőrbe csomagolva adja a világunknak, s így minden egyes gyermek Isten drága ajándéka” – idézte fel beszédében Böjte Csaba atya szavait Nagy Attila Gyula, a nagyközség polgármestere. Majd hozzáfűzte, tizenegy évvel ezelőtt mikor polgármesterré választották első útja az óvodába vezetett, ahol azt az óvodát látta viszont, amelyben gyermekként ő is tanult. „Az elmúlt időszak alatt az óvoda folyamatosan fejlődött. Bölcsödét építettünk, a fűtést korszerűsítettük, most pedig sportpálya létesült.” – tette hozzá, majd megköszönte B. Nagy Lászlónak az segítséget és az állandó odafigyelést. „Néhány éve fogalmazódott meg a gondolat és az igény az épület élhetőbbé tételére, hiszen nagy felelősségünk van abban, hogy jövő generációja milyen úton indul el. A sportpálya a Csigabiga óvoda tanulói számára egy lenyűgöző esély, mivel olyam lehetőséget rejt magában, amely a gyermekek személyiségének formálását teszi lehetővé” – mondta el portálunknak Marótiné Hunyadvári Zita, az óvoda vezetője felhívva a figyelmet a mozgás és sport fontosságára.

Az óvoda sportpályájának átadását ünnepélyes szalagátvágással pecsételték meg, amelynek darabjait B. Nagy László szétosztotta az ovisok között. Majd a tanulók azonmód birtokba is vehették az átadott pályát.

no images were found

Előző sztori

Az agrárszakképzés megerősítéséért fogtak össze Csongrádban

Következő sztori

„Katonák, nézzétek, mit tettetek!” – Schvarcz Lajosra emlékeztek + FOTÓK