Tömeges állatkínzásra készülnek Szegeden?

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aggódnak az állatbarátok, ugyanis egyre több olyan hirdetés kering az interneten, amiben fekete macskákat keresnek Halloween alkalmából Szegeden és környékén. Az állatvédőknek fogalmuk sincs, mire kellenek az állatok: csak remélni tudják, hogy nem tömeges állatkínzás szerveződik.

„Több jelzés érkezett hozzánk, miszerint fekete macskákat keresnek Halloween napjára. Ez azért is érdekes, mert sem az angolszász területekről származó ünnephez, sem a Mindenszentekhez és a halottak napjához nem szükséges házi kedvenceket vásárolni” – tudtuk meg Seres Zoltántól.

A szegedi székhelyű Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője a SZEGEDmának elmondta, el sem tudja képzelni, hogy miért terjedt el ez az új hóbort, és csak remélni tudja, hogy nem állatkínzás lesz a vége.

– Mindenkit óvva intek attól, hogy babonából macskákat használjon, extrém esetben áldozzon fel az október 31-i boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek éjszakáján. Ez utóbbi ugyanis komoly bűncselekménynek számít – magyarázza.

Egyelőre nem tudtuk kideríteni, mihez kell ez a rengeteg fekete macska. Akinek van ötlete, netán információja, az viszont ne tartsa magában.

Előző sztori

Labdarúgás: Georges Leekens a válogatott új szövetségi kapitánya

Következő sztori

Csak olcsó, kommersz virágokkal emlékezhetnek halottaikra a szegediek