Szoci szatellitszervezettel sirattatta el Botka a Délmagyart

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bukott politikus újra előhúzta a cilinderből álcivil fantomszervezetét, az Összefogás Szegedért Egyesületet. A civilnek álcázott szocialista gyertyagyújtás így is hidegen hagyta a helyieket.

Ahogy arról már beszámoltunk, rendkívül gyér érdeklődés mellett tartottak pénteken este a gyertyagyújtást a Délmagyar „függetlenségének” elvesztése felett keseregve. Az akciót információink szerint az MSZP-irodából maga a szocialisták bukott miniszterelnök-jelöltje, a szegediek elől akkor már lassan három hete bujkáló Botka László irányította. A pancser szervezés okán nem is maradhatott el a politikai hekkelés: a szegedi Fidelitas lecsapta a magas labdát, egy ötletes molinó kifeszítésével tudatták a megjelentekkel: a Délmagyar sosem volt független Botkától és az MSZP-től, és személyi összefonódások biztosítják a Botka-propaganda olajozott terjesztését.

Szoclib képviselők, aktivisták és SZT-tisztek

A szánalmas sivalkodásról megjelent fotókat és videofelvételeket elemezve a SZEGEDma.hu megállapította, hogy a nagy népi tüntetés teljességgel röhejesre sikeredett, ugyanis a szervező brigádnak mindösszesen 60-70 embert sikerült megmozgatnia és a Klauzál térre csalnia a „sajtó szabadsága és függetlensége” ügyében. Ebben a tömegnek nehezen nevezhető csoportosulásban is alig-alig voltak valódi civilek. Megjelent ugyanis Botka László szocialista városvezető mellett kabinetfőnöke, a VIP-parkolóperben a vádlottak padját koptató Kalmár Gábor, a kabinetből Ökrös Tamás, Nagy Sándor (Együtt, korábban SZDSZ) alpolgármester, Szabó Sándor MSZP-s honatya, Botka korábbi kabinetfőnöke, illetve a jelenlegi és korábbi szoci-liberális városi képviselők (valamint képviselőjelöltek) közül Lauer István, Kozma József, Joób Márton, Szénási Róbert, Szécsényi Ferencné, Tóth Károly, Mészáros Tamás, Ménesi Imre, Kónya Gábor, Hódi Tamás, az ex-DK-s, majd Gyurcsánynak hátat fordító, jelenleg Összefogás Szegedért frakcióban Botkához lojális Berkesi Ottó, a Párbeszédtől Kovács Tamás. Hab a tortán, hogy „civil népművelőnek” álcázva Kiss Ernő, az MSZP Vallásos Tagozata Szegedi Csoportjának vezetője mondta a gyászbeszédet, de elsiratta a Délmagyar úgynevezett „függetlenségét” az egykori SZT-tiszt is: a Pol Pot megye diktátorát, Komócsin Mihályt ma is tömjénező Kispál Antal, aki a megyei pártbizottság propaganda- és művelődési osztályának volt munkatársa, a hírközlési elhárítás szigorúan titkos állományú tisztje főhadnagyként, majd századosként.

Apropó, hová tűnt Solymos László és Szentgyörgyi Pál, a két városházi bástya, a két szocialista alpolgármester? Már nem hallgatnak a „főnökre”, vagy csak őket sem érdekelte a helyi napilap körüli ingyencirkusz?

A bántó hiányt félretéve vissza a fenti listához, mely máris mindjárt 19 főt tesz ki, sőt láthatóan sokukat családtagjaik is elkísérték, és mivel szép számban tűntek fel a happeningen a Botka-apparátus tagjai, városházi dolgozók, önkormányzati hivatalnokok, sőt, városházi biztonsági őrök(!), jól látszik, hogy külső, Botkától és stábjától független érdeklődő, Délmagyar-sirató gyakorlatilag alig akadt.

Botka álcivil Összefogása…

Ami pedig az „ötletgazda” Összefogás Szegedért Egyesületet illeti, a SZEGEDma.hu annak látszatfüggetlenségéről, álcivilségéről már többször lerántotta a leplet. A szervezetet Botkaék a 2010-es önkormányzati választásra hozták létre, hogy eljátsszák a szoci polgármester melletti-mögötti állítólagos széles civil-értelmiségi támogatást. Politikamentességet és szakmaiságot hirdettek a szavakban „pártoktól független, eltérő világnézetű, szuverén gondolkodók”, majd seperc alatt hitet tettek Rolex Laci mellett. Persze rögtön sokaknak szemet szúrt, hogy lehet „civil és független” az a kezdeményezés, melynek egyik hivatalos elnöke Pálmai Antal konkrétan szocialista országgyűlési képviselőjelölt volt (2006: MSZP Csongrád megyei lista 12. hely, 2010: MSZP Csongrád megyei lista 17. hely), vezéregyéniségeként pedig Székhelyi József akkori színigazgató lépett fel, aki 2005 tavaszán az (azóta megsemmisült) SZDSZ szegedi kongresszusán botrányos Himnusz-átköltésével kritizálta Orbán Viktort (Tokaj hímvesszejének” nevezte, aki mindenhová szétcsepegteti nektárját. Nemzeti jelkép megsértéséért fel is jelentették, ám a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást), a 2010-es tavaszi országgyűlési választásokon pedig az MSZP egyik első számú kampányarcaként, Ujhelyi István „barátjaként” jelent meg Szegeden…

Miután 2010-ben megtette dolgát, évekig tetszhalott állapotba került az Összefogás Szegedért Egyesület, érdemi tevékenységet nem végzett, irodája elérhetetlennek bizonyult, honlapja elhalt, Facebook-oldalának ma is mindösszesen 16(!) követője akad. Majd érdekes módon éppen a 2014-es önkormányzati választás előtt hallatott ismét magáról, és megint csak azzal állt elő, hogy a „civileknek” Botka kell. 2016 végén pedig arra használta a márkanevet Botka László, hogy belerúgjon egyet Gyurcsány Ferencbe, miután szétrobbantotta a helyi DK-frakciót, az onnan kimazsolázott híveit, Kardos Irén és Berkesi Ottó képviselőket Összefogás Szegedért frakció néven állította csatasorba, és abrakoltatja azóta is a torony alatt.

… és a szegediek beszédes távolmaradása

Botka-irányítás az MSZP-irodából ide, álcivil máz oda, mint fentebb megmutattuk, a helyi lakosság nagy ívben tett a pénteki tüntikére. Beszédes, hogy 60-70 „Botka-katona” vette csak a fáradságot, hogy 10-15 percig krokodilkönnyeket hullajtson a „főnökkel” az elveszített befolyás miatt.

Úgy tűnik, a szegediek ennyire tartották hitelesnek, függetlennek és objektívnek a napilapot.

Pedig még az eső sem esett, nem úgy, mint október 23-án…

Előző sztori

A kormány kiterjeszti a fiatalok életkezdési támogatását

Következő sztori

Sokat köszönhet a reformációnak a magyar nyelv