//

SzegedRocks – az élőzenét és a rockot népszerűsítik több százan

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több száz, vagy akár ezer zenészt is megmozgathat hazánk első olyan rockzenei flashmobja, a SzegedRocks, amelynek szervezői Szurdi Zsolt emléke előtt tisztelegve az ő születésnapjára, április elsejére hirdették meg a rockprodukciót.

Az olaszországi Rockin’ 1000 sikerén felbuzdulva szegedi rockzenész és civil úgy döntött, hogy 2018 tavaszán Szegeden is lebonyolítanak egy hasonló jellegű, különleges rockzenei flashmobot. Ez lesz a SzegedRocks 2018 – tájékoztatott Gajda Ferenc főszervező. A cél, hogy az élőzenét és a rockzenét népszerűsítsék. Összesen négy dal csendül fel a flashmob keretében, két világsláger és két magyar, s azt is szeretnék a szervezők, hogy szegedi kötődése is legyen a zenei programnak. Nem véletlen az április elsejei időpontja sem a SzegedRocks-nak, hiszen a Városi Rock Klubot is alapító szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapja is ekkor van, amit zenészbarátai mindig megünnepeltek. Jövő tavasszal így emléke előtt is tisztelegnek a kezdeményezéshez kapcsolódó zenészek. Megtudtuk, a pontos helyszín még nincs meg, de előrehaladott egyeztetéseket folytatnak az önkormányzattal. Támogatók terén viszont jól áll a csapat, alig hirdették meg a flashmobot, elkezdtek jelentkezni a zenészek, már határon túlról is vannak érdeklődők.

Tátrai János szervező elmondta, hamarosan elkészül honlapjuk, s a jelentkezéseket is külön-külön e-mailcímre várják majd, mindenkitől egy-egy videófelvételt várnak. A basszusgitáros hozzátette, akár mobiltelefonos felvétel is megteszi, a lényeg, hogy kiderüljön, a jelentkező tud-e olyan szinten játszani basszusgitáron, gitáron, dobon, illetve énekelni, hogy bekapcsolódhat a rockprodukcióba. Kiemelkedő technikai tudást nem várnak el senkitől, és a négy kiválasztott dal sem lesz túl bonyolult. Olyanok is bátran jelentkezhetnek, akik eddig csak a négy fal között, saját örömükre zenéltek, azaz nem kikötés, hogy valaki profi legyen.

Dr. Rock, azaz Pleskonics András azt hangsúlyozta, hogy a rockzene sosem hal meg, generációkon ível keresztül, s a flashmob keretében együtt zenélhet majd unoka, szülő és nagyszülő egyaránt. Találónak nevezte a SzegedRocks elnevezést, mint mondta, ezzel Szeged városának neve még inkább bekerül a zenei köztudatba.

A program beharangozó sajtótájékoztatóján Révész Zsolt szervezőtől megtudtuk, nem csupán négy dal hangzik majd el jövőre április elsején, hanem egész napos zenei programokkal várják az élőzene kedvelőit, több koncert is szórakoztatja majd az érdeklődőket. A produkcióról természetesen film is készül.

Előző sztori

Hollik: gyilkosok és bűnözők érkeznek a migránsokkal az országhatárhoz

Következő sztori

Réz(k)arcok a Bálint Sándor Művelődési Házban