Szeged, az ügyészek városa

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség a héten négy megye ügyészeinek szervezett szakmai továbbképzést a büntetőeljárás során felmerülő és a szakértői bizonyításhoz kapcsolódó kérdésekben.

A Csongrád Megyei Főügyészség, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, valamint a Békés Megyei Főügyészség ügyészei, alügyészei vettek részt az október 10-én Szegeden megrendezett szakmai továbbképzésen. Az egész napos rendezvényen az ügyészek mellett részt vett a Szegedi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének vezetője, aki az igazságügyi orvosszakértői munka aktuális kérdéseit mutatta be. Részt vett továbbá a NAV Információ-technológiai Osztály vezetője is, aki az informatikai eszközökkel történő bizonyítás, főleg az azokhoz kapcsolódó nehézségekről tartott előadást. Beszámolt továbbá pszichikai és mentálhigiéniai gyermek szakpszichológus tapasztalatairól, aki a pszichológusi munka módszereit, menetét és az azzal kapcsolatos megállapításait osztotta meg a hallgatósággal.

A nap végén elhangzott összegzések szerint a közel 50 ügyész részvételével megtartott konferencián olyan előadóktól hangzottak el gyakorlati tapasztalatokat tartalmazó előadások, akik állandó résztvevői az eljárásoknak és így kézzel fogható, közvetlen problémák megoldásában nyújtottak segítséget.

Előző sztori

Szegedi Ridikül Klub: Kulcsfontosságúak az első iskolai élmények+ FOTÓK

Következő sztori

Magyar Idők: még mélyebbre süllyedhet az MSZP