Közélet

Szeged, az ügyészek városa

Szeged, az ügyészek városa

2017. október 13., péntek
Szeged, az ügyészek városa

A Csongrád Megyei Főügyészség a héten négy megye ügyészeinek szervezett szakmai továbbképzést a büntetőeljárás során felmerülő és a szakértői bizonyításhoz kapcsolódó kérdésekben.

A Csongrád Megyei Főügyészség, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, valamint a Békés Megyei Főügyészség ügyészei, alügyészei vettek részt az október 10-én Szegeden megrendezett szakmai továbbképzésen. Az egész napos rendezvényen az ügyészek mellett részt vett a Szegedi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének vezetője, aki az igazságügyi orvosszakértői munka aktuális kérdéseit mutatta be. Részt vett továbbá a NAV Információ-technológiai Osztály vezetője is, aki az informatikai eszközökkel történő bizonyítás, főleg az azokhoz kapcsolódó nehézségekről tartott előadást. Beszámolt továbbá pszichikai és mentálhigiéniai gyermek szakpszichológus tapasztalatairól, aki a pszichológusi munka módszereit, menetét és az azzal kapcsolatos megállapításait osztotta meg a hallgatósággal. A nap végén elhangzott összegzések szerint a közel 50 ügyész részvételével megtartott konferencián olyan előadóktól hangzottak el gyakorlati tapasztalatokat tartalmazó előadások, akik állandó résztvevői az eljárásoknak és így kézzel fogható, közvetlen problémák megoldásában nyújtottak segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.