Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

“Helyreigazító közlemény

2017. október 13. napján a www.szegedma.hu online felületünkön közzétett „Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat” című online cikkünkben azt az állítólagos tényt, hogy megvertek valakit a szegedi börtönben, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha ehhez Czeglédy Csabának bármi köze lenne. Továbbá valótlanul híreszteltük, hogy Czeglédy Csaba mindent elkövet, hogy megfélemlítse, legalábbis elhallgattassa a tanúkat, sőt, saját munkatársait, akik esetleg tanúskodhatnának ellene”.

A verés miatt süketülhetett meg fél fülére a Czeglédy-ügy egyik vádlottja, aki a bűnszervezetet vezető szocialista ügyvéd ellen vallott – állítja a PestiSrácok.

Minden jel arra mutat, hogy Botka és Gyurcsány ügyvédje, Czeglédy Csaba mindent elkövet, hogy megfélemlítse vagy legalábbis elhallgattassa a tanúkat, sőt saját munkatársait is, akik esetleg tanúskodhatnának ellene – legalábbis ezt állítja a PestiSrácok. Az egyik gyanúsítottat, A. Zoltán szombathelyi vállalkozót a napokban másodszor verték meg a bv-intézetben, ahol előzetesét tölti. “A keddi napon két cigány férfi fogta közre Zolit az udvaron, és összeverték. Állítólag túl sokat beszélt” – írja a PestiSrácok.

Az ügy legutóbbi tárgyalását azért nem tudták megtartani, mert A. Zoltán ügyvédje súlyos hasmenésre hivatkozva nem jelent meg. Érdekesség, hogy a gyanúsított arra kérte a fegyőröket és a bírót is, hogy hangosabban beszéljenek, mert az egyik fülére nem hall börtönbéli esemény miatt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság szóvivője sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a PestiSrácok információt, azt viszont megerősítette, hogy súlyos testi sértés miatt belső vizsgálat indult.

“A fogvatartottak folyamatos őrzés, felügyelet, ellenőrzés mellett töltik mindennapjaikat, végzik tevékenységüket. A bv-intézetekben – a lámpaoltást követően is – rendszeres, visszatérő ellenőrzésekkel felügyelik munkatársaink a fogvatartottakat az egyes körletrészeken. A körleteken váltásos munkarendben teljesítik felügyelőink szolgálatukat, akik bármilyen probléma esetén azonnal reagálni tudnak. Amennyiben a fogvatartottak egymás sérelmére elkövetett bántalmazásáról a személyi állomány tagjai tudomást szereznek, arról azonnal jelentést tesznek elöljáróik irányába, majd meghatározott protokoll alapján jár el az intézet. A tudomásunkra jutott, feltárt eseteket minden esetben fegyelmi-, illetve – ha a körülmények és a tények azt indokolják” – büntetőeljárások követik – írta a BVOP.

Előző sztori

Gyenes Kálmán pillanatképei a Fekete házban + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Húsvágó bárddal mészárolták le a keresztény papot

Legutóbbi hasonló cikkek