Egyetem

Rektor kerestetik Szegeden!

Rektor kerestetik Szegeden!

2017. október 11., szerda
Rektor kerestetik Szegeden!

Lejárt Szabó Gábor második ciklusa is, mindenképpen új rektora lesz a Szegedi Tudományegyetemnek, akinek nevét várhatóan már karácsony előtt megismerhetjük.

Október 9-én kiírták a pályázatot: a Szegedi Tudományegyetem élére új rektort keresnek.

Szabó Gábor

fizikus, az intézmény jelenlegi vezetője már biztos nem lehet a jelöltek között, két ciklusban is elnyerte a bizalmat, így többször nem indulhat. Az egyetemi diploma mellett a rektorjelölttől elvárják, hogy határozatlan időre szóló teljes munkaidejű egyetemi tanári munkakörben dolgozzon, büntetlen előéletű legyen, vállalja a vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatását, rendelkezzen legalább egy középfokú, komplex nyelvvizsgával és felsőoktatási intézményben szerzett vezetési gyakorlattal. Fontos figyelembe vennie, hogy vezetői megbízatása csupán 65 éves koráig érvényes. A pályázatban rengeteg adatot szükséges feltüntetnie, többek között a tudományos fokozatát, az eddig elnyert díjait, elismeréseit, a szakmai, oktatói munkáját bemutató dokumentumokat, hazai és nemzetközi szakmai szervezetekben végzett tevékenységét igazoló iratokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban nemcsak a múltra, hanem az elképzelt jövőre is kíváncsi, így kérik, a jelölt vázolja az intézmény vezetésével kapcsolatos közép- és hosszú távú stratégiáját. A pályázatokat november 10-ig várja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a döntést december 21-ig hozzák meg. Búcsút azonban még nem kell vennünk Szabó Gábor rektor úrtól és híres cowboykalapjától, mert utóda csak 2018. július 1-jétől veheti át megbízatását, amely 2022. június 30-ig szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.