Ovis balettfoglalkozások indultak a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A torna, a mozgás minden korosztály számára jótékony hatású, hisz nemcsak az izom, de az agy működését is fokozza. Az új program bevezetésével az óvodás korosztálynak kínálnak mozgás lehetőséget a Csongor téri Közösségi Házban.

Az ovis balett kiváló előkészítője az iskolás éveknek, hisz fokozza a figyelmet, a koordinációs képességet, az egyensúlyt.

A foglalkozásokat Pócsa Petra tánctanár tartja, aki először táborokban foglalkozott táncoktatással, itt merült fel az igény arra, hogy a táborok után folytatódjon a gyerekek oktatása, hiszen nemcsak a mozgás öröme, a zenei képességek fejlődése, hanem egyéb az idegrendszeri stabilizációt elősegítő folyamatok is fejlődésnek indultak.

“A gyermektáborok sikerei kapcsán merült fel bennem az ovisokat is megszólító táncoktatás” – mondta el a tanárnő. “A legjobb alapokat ehhez a balett adja, hisz sokat javít a testtartáson, nagyon jó előkészítője lehet a testnevelés órák mellett annak, hogy a padban is egyenes háttal üljenek majd a gyerekek. A foglalkozásokat heti egy alkalommal, szerdánként a Csongor téri Közösségi Házban tartjuk, a foglalkozások időtartama 45 perc, aminek nagy része játékos mozgás” – tette hozzá.

A foglalkozások helyszíne a Csongor téri Közösségi Ház, ahol a foglalkozások után, Játszóház is várja a kicsiket és szüleiket.

“Mindig nagy örömmel fogadjuk az új kezdeményezéseket a közösségi házban, hiszen az a célunk, hogy az itt zajló foglalkozások új és új célközönséget szólítsanak meg. Az ovis balett egy olyan, eddig hiányzó színfolt volt a programkínálatunkban, amit nemcsak a családban nevelkedő, hanem a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózatában nevelkedő, illetve az ÁGOTA Alapítvány által támogatott családok is igénybe vehetnek a közeljövőben” – mondta el portálunknak Szabóné Szivos Ildikó a közösségi ház vezetője.

Jelentkezni a 70/327-99-59-es mobilszámon lehet.

no images were found

Előző sztori

Klebelsberg Kunó emléke előtt tisztelegtek + FOTÓK

Következő sztori

Csendes főhajtás a nemzeti gyásznapon