Női labdarúgás: sorsdöntő ütközet vár a Szent Mihályra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszavágna a nyitó fordulóban elszenvedett súlyos vereségért a Kelennek és utolérné riválisát a tabellán a Szent Mihály.

Bár még csak egy teljes kört játszottak le a lányok a női labdarúgó NB II Keleti csoportjában, máris vízválasztó összecsapáshoz érkezett Cserenkó Szabolcs együttese. Ahogy arra emlékezhetünk, Zimányi Kovács Anikóék csúfos pofonba szaladtak bele a bajnoki nyitányon, a Kelen SC otthonában szenvedtek kijózanító, 5-0-s vereséget. Most a listavezető, hatból hat meccset nyerő fővárosiak érkeznek Tápéra és nagyon fontos lenne mindhárom bajnoki pontot itthon tartania a Szent Mihálynak.

A szegedieknél egyértelműen az osztályozós szereplés kivívása a cél a szezon végén, amit csak az első pozícióval lehet megszerezni az átszervezett, kétcsoportos másodosztályban, így egy esetleges vereség már hatpontos hátrányt jelentene a Kelennel szemben, amit a későbbiekben meglehetősen nehéz lenne ledolgozni. Hogy mekkora súlya is van ennek az összecsapásnak, azt a csapat vezetőedzője, Cserenkó Szabolcs is megerősíti. „Erre a mérkőzésre tulajdonképpen már a Viktória elleni kupameccsen elkezdtük a felkészülést és az nagyon jó alapokat is nyújtott a Kelen elleni derbire. Egy, az eddigiekhez képest más védekezési formát gyakoroltunk, és az eheti három edzésen is ennek a tökéletesítésére fektetjük a hangsúlyt” – mondta portálunknak a Szent Mihály trénere.

Online

Szombaton 14:30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szent Mihály – Kelen SC női NB II-es találkozóról. Szurkoljon velünk!

„A stabil védekezés mellett a támadások befejezésének hatékonyságán kell még dolgoznunk, de ahogy korábban már többször mondtam, nagyon sok múlik a mentális tényezőkön. Ha a lányok elhiszik, hogy képesek lehetnek a győzelemre, akkor úgy is lesz. A siker legnagyobb titka, hogy fejben rendben legyünk. Mindenképpen szeretnék még a mérkőzés előtt egy csapatépítő összejövetelt, hogy a játékosok is átérezzék a szombati találkozó súlyát. Eddig sem volt gond az összetartással a gárdán belül, de mindig lehet jobb, mindig össze lehet egy picit jobban csiszolódni” – tette hozzá Cserenkó Szabolcs.

A mestert arról is megkérdeztük, hogy van-e olyan játékosa, akire biztosan nem számíthat ezen a fontos találkozón, de úgy tűnik, nagyjából mindenki hadra fogható. „Guth Renáta a kupameccs szünetében kérezkedett le, a combjával akadtak kisebb gondok, de ez amolyan elővigyázatossági csere volt csak, nem hiszem, hogy hétvégén ne tudna játszani. Sávai Vivien a térdével küzdött, de kedden már ő is együtt tudott edzeni a csapattal” – mondta a szentmihályi vezetőedző, aki az esetleges siker kulcsát is ismeri.

„Nagyon számítok a rutinosabb játékosok tapasztalatára, akik már nagyon jól tudják, hogy milyen nehéz elérni a hőn áhított célt, s akik régóta küzdenek ezért a célért. Nagyon fontos, hogy ők előrelépjenek, meghatározó teljesítményt nyújtsanak és ezzel együtt a fiataloknak is lendületet adjanak. Ha ez így lesz, akkor itthon tarthatjuk a három pontot” – zárta Cserenkó Szabolcs.

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. augusztus 28.)

Kelen SC – Szent Mihály 5-0 (2-0).
Budapest, 50 néző. Vezette: Malik Dóra (Fodor Marietta, Csatlós Attila Zsolt).
Kelen: Káli – Szabó T., Puskás, Horváth F., Sitku (B. Nagy 46′), Tóth A., Tagyi (Blayer 62′), Kókány, Kiss O. (Simon 84′), Orosz, Bernhardt. Vezetőedző: Könczey Zsolt.
Szent Mihály: Schildkraut – Temesváry (Szil 46′), Pilán, Guth, Szántó, Szélpál, Török (Koncz 73′), Sasvári (Sávai 67′), Frankó (Lipták 73′), Harcel, Zimányi Kovács. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gól: Kiss O. (36′, 41′), Horváth F. (70′), Kókány R. (83′, 87′)

A bajnokság jelenlegi állása

Előző sztori

Futsal: harmadik sikerét aratta a Szent Mihály + FOTÓK

Következő sztori

Böjte Csaba: „Az ördög mint ordító oroszlán jár közöttünk”