Női kézilabda: kettős algyői győzelem Abonyban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jól sikerült a vasárnapi abonyi kirándulás az algyői lányoknak, a felnőtt és az ifi csapat is hozta a kötelezőt.

A „kicsiknek” volt nehezebb dolguk, mivel sérülések, betegségek miatt csupán tizenketten tudtak elutazni a Pest megyei kisvárosba. Ráadásul a hazaiak igazán jól küzdöttek, sőt a félidei hátrány után a harmincötödik percben átvették a vezetést is. Az algyőiek aztán összekapták a védekezésüket és egy 4-0-s szériával eldöntötték a meccset.

A felnőtteknél Dávid Zsuzsanna helyén Draxler Orsolyának kellett irányítót játszania, ám ezt remekül oldotta meg, s a huszadik percben már tíz volt a vendég fór. Nem csoda, hogy Arany Zoltán mindenkit pályára küldhetett és gyakorolhatott a jövő heti, Makó elleni megyei rangadóra.

Női kézilabda NB II. Dél-kelet csoport 5. forduló

Abonyi KC-FKSE-Algyő 19-44 (9-20)
Abony 60 néző, vezette: Csige Zoltán, Körmendi Péter.
FKSE: DÁVID D.- Reigl 2, VELKY 9, KOZMA 5/1, DRAXLER 7/2, GERCSÓ 7, ARACSI 6. Csere: ARADI, Szabadkai (kapusok). Gombos 2, Faragó 3, Fejes 1, VÉR 2, Molnár. Edző: Arany Zoltán.
Kiállítás: 12 perc ill. 4 perc.
Hétméteres: 3/1 ill. 4/3.

Arany Zoltán: “Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A második félidőben már a Makó elleni megyei rangadóra készülhettünk.”

Az ifik mérkőzésén

Abonyi KC-FKSE-Algyő 19-23 (11-14)
Abony 60 néző, vezette: Csige Zoltán, Körmendi Péter.
FKSE: Szabadkai – Dudás 2, Fejes 7/2, Benák 8, Ágoston 2, Balog, Sávai 3/1. Csere: Bodor (kapus) Korom, Sobester 1, Székesi, Túri. Edző: Almási Dóra.
Kiállítás: 12 perc ill. 10 perc.
Hétméteres: 3/2 ill. 4/3.

Almási Dóra: “Nehezen indult a mérkőzés, sok hibával játszottunk. Nem könnyíti meg a helyzetünk, hogy minden mérkőzésre más kerettel utazunk sérülés, betegség miatt. A meccs második felére Benák, Fejes, Ágoston és Korom vezényletével helyreállt a védekezés. Gratulálok a lányoknak!”

Előző sztori

Országszerte tartós esőre, sok felé erős szélre is figyelmeztetnek

Következő sztori

Koszorúzással tisztelegtek 1956 előtt Tápén + FOTÓK