Közélet

MSZP-s nagy öregek szerint is az utolsókat rúgja a szocialista párt

MSZP-s nagy öregek szerint is az utolsókat rúgja a szocialista párt

2017. október 1., vasárnap
MSZP-s nagy öregek szerint is az utolsókat rúgja a szocialista párt

Aggódással teli, heves nyilatkozatokkal próbálják jobb útra téríteni az összeomlás felé tartó MSZP-t a párt egykori emblematikus arcai, sokat látott nagy öregjei. – A legkevesebb, amit megtehetnek a baloldaliak, hogy csendben összeállnak, és meghozzák azt a döntést, ami alkalmassá teszi őket a győzelemre – mondta az Mno.hu-nak Suchman Tamás.

A

pestisracok.hu

azt írja: Horn-kormány privatizációért felelős tárca nélküli minisztere, majd ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter úgy fogalmazott: "ha ez a cirkusz van, ha mindenki mindenkivel veszekszik ezért, azért, amazért, és ezt nem hagyják abba október végéig, én nyilvánosságra hozom azt az egész belső történetet, ami lehetetlenné tesz bennünket. Teremtek én itt nekik olyan cirkuszt, hogy nem teszik zsebre, mert ezt nem lehet csinálni!” Suchman elmondása szerint őt a legjobban a jobboldal és a szélsőjobboldal feszíti. – Én zsidó vagyok, és nagyon-nagyon gyűlölöm, hogy szélsőjobboldaliak óbégatnak, zsidóznak Budapesttől vidékig – mondta.

Kovács László

egykori MSZP-elnök és -alelnök, többszörös külügyminiszter, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa is azon a véleményen van, hogy az utolsó pillanatban vannak a szocialisták. „Össze kell fogni, ha az ördöggel nem is, de minden demokratikus párttal” – jelentette ki ugyancsak az Mno-nak Kovács. Hangoztatta: a jelenlegi fideszes „populista hatalom”, mely most éppen egy pénzemberben,

Soros Györgyben

találta meg az ellenségképet, árt Magyarországnak. Arra azonban az egykori pártelnök nem tudott válaszolni, hogy ki húzhatná ki őket a csávából. Mindössze annyit mondott, saját mércéje szerint legalább öt tulajdonsággal kell rendelkeznie annak, aki a baloldal és az ország élére szeretne állni: tehetség, tudás, tapasztalat, teljesítmény és végül tisztesség. Emlékezetes:

Molnár Gyula

, az MSZP elnöke novemberben azt sem nevezte kizártnak, hogy egy újabb választási vereség után megszűnhet a párt.

Hiller István

pedig még csütörtök este az ATV-ben arról beszélt, hogy bár lázadás nincs az MSZP-ben, de a kavarodás jelentős. Én alapítója vagyok az MSZP-nek, következésképpen elég sok mozgolódást meg kavarodást láttam, nem ez a legerősebb: ötös skálán négyes alá – fogalmazott a szocialisták választmányi elnöke. Hiller tudomása szerint – szemben a korábbi hírekkel –

Botka László

is elmegy tárgyalni a DK-hoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.