Sport

Labdarúgás: hatpontos meccset nyert a Tiszasziget a SZVSE-stadionban + FOTÓK

Labdarúgás: hatpontos meccset nyert a Tiszasziget a SZVSE-stadionban + FOTÓK

2017. október 7., szombat
Labdarúgás: hatpontos meccset nyert a Tiszasziget a SZVSE-stadionban + FOTÓK

A szünet után fordított, és rangadót nyert a Tiszasziget a SZVSE vendégeként.

Fontos meccset rendeztek szombaton a SZVSE-stadionban, hiszen a vasutasok azt a Tiszaszigetet fogadták, amely ugyanúgy 14 ponttal állt a tabellán. Jobban kezdtek a hazaiak, bár nem túl sok helyzetet láthattak a nézők, inkább a biztonság jellemezte a játékot, ugyanakkor inkább a SZVSE volt kapura veszélyesebb. Az első negyed óra végén érett is a hazai gól, egyre többször tudta kapuja elé szögezni ellenfelét a SZVSE, majd egy szöglet után újból beadhatta a labdát a vendéglátó gárda, az érkező Rózsa Dániel fejesét pedig már nem tudta kiszedi Szabó Gergely, 1-0. Maradt is lendületben a hazai együttes, Péter Sándor, majd Hatvani József is duplázhatta volna az előnyt, azonban az utolsó tíz percre magához tért a Tiszasziget - egyúttal egyre keményebbé is vált a találkozó, rengeteg párharc zajlott a pályán. A foci is előtérbe került, a szünet előtti utolsó percekben Hatvanival szemben csak Szabó kapus állt, de nem tudta mellette ellőni, így maradt az 1-0 a szünetre. A fordulás után értelemszerűen egy fentebb védekező Tiszasziget jött ki a pályára, a vendégek erőfeszítéseit pedig hamar gól is koronázta, még ha Fortunára is szükségük volt ehhez: Rutai Balázs balról belőtt labdája éppen Drágity Dusán elé pattant, aki kapásból a hosszúba vágta ezt, mindössze három perc elteltével így egyenlített a Sziget. Jóformán ugyanolyan meccs zajlott a folytatásban, mint a szünet előtt, annyi különbséggel, hogy a vendégek kontrái közül már jóval több volt veszélyes, mint az első félidőben: érezhető volt, hogy aki újból betalál, az nagy lépést tehet a győzelem felé is. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a kapusok is hozzátették a magukét a meccshez, amelyben tíz perccel a vége előtt jött a fordulat. Egy beadást Drágity fejelt vissza, a kapufa tövénél érkező, csereként beállt játékos-edző, Bernát Péter pedig közelről, csukafejessel bestukkolta a labdát az üresen maradt kapuba, így megfordította csapata javára a találkozót. A hátralévő időben még egy lövése volt a SZVSE-nek, de azt Farkas Ferenc remekül blokkolta - a túloldalon pedig Bernát félollós mozdulata után bosszankodhattak a vendégek szurkolói - végül maradt az 1-2, így a szünet után feljavuló Tiszasziget ha némi szerencsével is, de mindhárom pontot elvitte a SZVSE-stadionból. Ezzel Bodó Attila együttese másodjára kapott ki a szezonban, egyúttal zsinórban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen, és 14 pontjával egy fordulónyi hátrányba került a Csongrád-Tiszasziget duóhoz képest, jövő héten pedig a Deszk otthonában javíthatnak Péter Sándorék. A tavalyi bronzérmes a Bordány után a SZVSE-t is le tudta győzni idegenben, újabb fontos három pontot szerezve ezzel, és csak a pontlevonása miatt nem érte utol az élen álló Csongrádot - amellyel jövő szombaton igazi csúcsderbit vív hazai környezetben.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2017. október 7., 15.00
SZVSE
Tiszasziget
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Soós István * Asszisztens: Kovács Attila, Gera Ferenc
1
-
2

Csongrád megyei I. osztály 8. forduló

Szegedi VSE - Tiszasziget SE 1 - 2 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Soós István (Kovács Attila, Gera Ferenc)..

SZVSE:

Csanádi D. - Tanács R., Bilic, Nagy Z. (Németh Z., 79'), Balázs (Baka, 71'), Nagypál, Csamangó, Péter (Kelemen, 83'), Rózsa D., Csanádi I., Hatvani.

Vezetőedző:

Bodó Attila.

Tiszasziget:

Szabó G. - Farkas F., Papp P., Papp Á. (Fődi, 89'), Réczi (Juhász Á., 70'), Rádi, Deák (Mucsi, 58'), Kasza, Rutai (Zámbori, 86'), Szarvas (Bernát, 58'), Drágity.

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Gól:

Rózsa (20') ill. Drágity (48'), Bernát (80').

Sárga lap:

Nagypál (45+3'), Nagy Z. (77') ill. Bernát (53'). Bodó Attila:

"Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, jobban játszottunk, mint a Sziget, és három 100%-os ziccerünk is volt. Nagyon fájó vereséget szenvedtünk, az ikszel sem lettem volna boldog, így meg aztán végképp nem vagyok az."

Bernát Péter:

"Nehéz mérkőzésre számítottunk, a megbeszéltek ellenére nem pont úgy játszottunk az első félidőben, ahogy szerettünk volna. Átadtuk a területet a hazaiaknak, félidőben kaptak is fejmosást a srácok. Feljebb küldtem a csapatot, ez hozott némi rizikót magával, mert mindkét oldalon akadtak helyzetek, de most a szerencse mellénk állt. Aki tesz érte, a mellé előbb-utóbb odaáll a szerencse is, ezzel biztattam a csapatot, hogyha teszünk érte, akkor egyszer szerencsénk is lesz. Tartottam a sorsolástól, de Bordányból és a SZVSE otthonából sem sokan fognak elvinni pontokat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.