Labdarúgás: hatpontos meccset nyert a Tiszasziget a SZVSE-stadionban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szünet után fordított, és rangadót nyert a Tiszasziget a SZVSE vendégeként.

Fontos meccset rendeztek szombaton a SZVSE-stadionban, hiszen a vasutasok azt a Tiszaszigetet fogadták, amely ugyanúgy 14 ponttal állt a tabellán.

Jobban kezdtek a hazaiak, bár nem túl sok helyzetet láthattak a nézők, inkább a biztonság jellemezte a játékot, ugyanakkor inkább a SZVSE volt kapura veszélyesebb. Az első negyed óra végén érett is a hazai gól, egyre többször tudta kapuja elé szögezni ellenfelét a SZVSE, majd egy szöglet után újból beadhatta a labdát a vendéglátó gárda, az érkező Rózsa Dániel fejesét pedig már nem tudta kiszedi Szabó Gergely, 1-0. Maradt is lendületben a hazai együttes, Péter Sándor, majd Hatvani József is duplázhatta volna az előnyt, azonban az utolsó tíz percre magához tért a Tiszasziget – egyúttal egyre keményebbé is vált a találkozó, rengeteg párharc zajlott a pályán. A foci is előtérbe került, a szünet előtti utolsó percekben Hatvanival szemben csak Szabó kapus állt, de nem tudta mellette ellőni, így maradt az 1-0 a szünetre.

A fordulás után értelemszerűen egy fentebb védekező Tiszasziget jött ki a pályára, a vendégek erőfeszítéseit pedig hamar gól is koronázta, még ha Fortunára is szükségük volt ehhez: Rutai Balázs balról belőtt labdája éppen Drágity Dusán elé pattant, aki kapásból a hosszúba vágta ezt, mindössze három perc elteltével így egyenlített a Sziget. Jóformán ugyanolyan meccs zajlott a folytatásban, mint a szünet előtt, annyi különbséggel, hogy a vendégek kontrái közül már jóval több volt veszélyes, mint az első félidőben: érezhető volt, hogy aki újból betalál, az nagy lépést tehet a győzelem felé is. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a kapusok is hozzátették a magukét a meccshez, amelyben tíz perccel a vége előtt jött a fordulat. Egy beadást Drágity fejelt vissza, a kapufa tövénél érkező, csereként beállt játékos-edző, Bernát Péter pedig közelről, csukafejessel bestukkolta a labdát az üresen maradt kapuba, így megfordította csapata javára a találkozót. A hátralévő időben még egy lövése volt a SZVSE-nek, de azt Farkas Ferenc remekül blokkolta – a túloldalon pedig Bernát félollós mozdulata után bosszankodhattak a vendégek szurkolói – végül maradt az 1-2, így a szünet után feljavuló Tiszasziget ha némi szerencsével is, de mindhárom pontot elvitte a SZVSE-stadionból.

Ezzel Bodó Attila együttese másodjára kapott ki a szezonban, egyúttal zsinórban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen, és 14 pontjával egy fordulónyi hátrányba került a Csongrád-Tiszasziget duóhoz képest, jövő héten pedig a Deszk otthonában javíthatnak Péter Sándorék. A tavalyi bronzérmes a Bordány után a SZVSE-t is le tudta győzni idegenben, újabb fontos három pontot szerezve ezzel, és csak a pontlevonása miatt nem érte utol az élen álló Csongrádot – amellyel jövő szombaton igazi csúcsderbit vív hazai környezetben.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2017. október 7., 15.00
SZVSE
Tiszasziget
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Soós István * Asszisztens: Kovács Attila, Gera Ferenc
1
2

Csongrád megyei I. osztály 8. forduló

Szegedi VSE – Tiszasziget SE 1 – 2 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Soós István (Kovács Attila, Gera Ferenc)..
SZVSE: Csanádi D. – Tanács R., Bilic, Nagy Z. (Németh Z., 79′), Balázs (Baka, 71′), Nagypál, Csamangó, Péter (Kelemen, 83′), Rózsa D., Csanádi I., Hatvani. Vezetőedző: Bodó Attila.
Tiszasziget: Szabó G. – Farkas F., Papp P., Papp Á. (Fődi, 89′), Réczi (Juhász Á., 70′), Rádi, Deák (Mucsi, 58′), Kasza, Rutai (Zámbori, 86′), Szarvas (Bernát, 58′), Drágity. Játékos-edző: Bernát Péter.
Gól: Rózsa (20′) ill. Drágity (48′), Bernát (80′).
Sárga lap: Nagypál (45+3′), Nagy Z. (77′) ill. Bernát (53′).

Bodó Attila: “Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, jobban játszottunk, mint a Sziget, és három 100%-os ziccerünk is volt. Nagyon fájó vereséget szenvedtünk, az ikszel sem lettem volna boldog, így meg aztán végképp nem vagyok az.”

Bernát Péter: “Nehéz mérkőzésre számítottunk, a megbeszéltek ellenére nem pont úgy játszottunk az első félidőben, ahogy szerettünk volna. Átadtuk a területet a hazaiaknak, félidőben kaptak is fejmosást a srácok. Feljebb küldtem a csapatot, ez hozott némi rizikót magával, mert mindkét oldalon akadtak helyzetek, de most a szerencse mellénk állt. Aki tesz érte, a mellé előbb-utóbb odaáll a szerencse is, ezzel biztattam a csapatot, hogyha teszünk érte, akkor egyszer szerencsénk is lesz. Tartottam a sorsolástól, de Bordányból és a SZVSE otthonából sem sokan fognak elvinni pontokat.”

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

Autó hajtott gyalogosok közé Londonban, többen megsérültek