Labdarúgás: döntetlennel szakadt meg a Szeged-Grosics rossz szériája

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét hátrányba került a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában, de Zabari Dávid hosszú gólínségnek vetett véget a hajrában.

Nagy szüksége lett volna a győzelmre a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatának, amelyik a Sopront fogadta a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában. A mérkőzés pikantériáját az szolgáltatta, hogy Supka Attila tavaly még a vasutasokat irányította, ám nyáron Gyulára tette át székhelyét. A Sopron az előző körben aratta első győzelmét a bajnokságban a Kazincbarcika ellen, míg a Szeged-Grosics nagyon rossz szériát építgetett: legutóbb a Dorogot sikerült legyőznie még szeptember elején Germánéknak, s bajnoki gólt is akkor szereztek utoljára, az azóta lejátszott négy találkozón nyolc kapott, nulla lőtt gól és nulla pont volt a gárda mérlege. A találkozó eleje az ismerkedésről szólt, egyik csapat sem vállalt extra kockázatot, így helyzeteket sem nagyon alakítottak ki. A félidő közepén aztán folytatódott a Szeged vesszőfutása, megszerezte a vezetést a Sopron. Gyürki Gergő fejezett be lövéssel egy kontratámadást, amit úgy tűnt, hogy Szántai Levente hárít, azonban a labda valahogy mégis a szegedi kapuban kötött ki, így soproni előnnyel fordulhattak a felek.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, a Szeged irányított, nyomás alá helyezte a vendég kaput, de nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét. Azt is fontos megemlíteni, hogy Supka Attila együttese nem igazán élvezhette ma a hazai pálya előnyét, a játékvezető ugyanis több esetben is a Szeged-Grosics kárára tévedett, a legegyértelműbb ilyen szituáció egy hazai szabadrúgás után alakult ki, amikor a soproni sorfalban helyezkedő játékos kézzel ütötte le a labdát, de a tizenegyes elmaradt. A szegedi fölény végül csak góllá érett, a 82. percben Zabari Dávid törte meg a nagyon hosszú gólmentes időszakot, amivel az egyenlítés összejött, többre azonban már nem futotta. Az utolsó percekben a Sopron mindent bevetett annak érdekében, hogy megőrizze az ikszet, ami végül sikerült is nekik, így a győzelem ezúttal is elmaradt, de legalább a hosszú góltalansági széria lezárult. Jövő héten Mosonmagyaróvárra látogat a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Gyula, 250 néző
2017. október 15., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soproni VSE
Vége!

Játékvezető: Dolengó Bálint * Asszisztens: Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence
1
1

Merkantil Bank Liga NB II. 13. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soproni VSE 1-1 (0-1)
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezette: Dolengó Bálint (Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence).
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth A., Coroian, Farkas, Papp F., Germán (Nicorec, 63′), Pászka, Zabari, Zádori, Balogh (Molnár J., 34′), Balázs R. (Dinjar – a szünetben) Vezetőedző: Supka Attila.
Sopron: Heinrich – Holzmann, Horváth P., Szabó L., Ágh, Kristonits (Batizi-Pócsi – a szünetben), Gyürki, Hadházi, Szőke, Kulcsár (Garda, 79′), Sifter. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gól: Zabari (83′) ill. Gyürki (28′)
Sárga lap: Dinjar (56′)

Online közvetítésünk

Default thumbnail
Előző sztori

Újabb magyar világbajnoki cím evezésben

Default thumbnail
Következő sztori

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás

Legutóbbi hasonló cikkek