Labdarúgás: Iváncsára utazik a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szezon egyik újonc csapatával, a jó erőkből álló és eddig kiváló szezont futó Iváncsa vendégeként lép pályára október 28-án, szombaton a Hódmezővásárhelyi FC.

A Fejér megyei Iváncsa vendégeként játszik hétvégén bajnoki mérkőzést a Hódmezővásárhelyi FC. A hazaiak számára nem indult könnyen az első két forduló, ám azt követően mondhatni megtáltosodtak és jelenleg a 16 fős mezőny hetedik helyét foglalják el. Szűcs Róbert vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Érdekes statisztikai adat lehet, hogy a másik három Csongrád megyei labdarúgó csapat már játszott az Iváncsával és egyik alakulatnak sem sikerült pontot szereznie ellenük. Mit vársz ellenük?

Szűcs Róbert: Azt várom, hogy mi szerzünk pontot, nem is egyet, hanem rögtön hármat. Jót tett a csapatnak az első győzelem. az Iváncsa pedig hét közben az MTK ellen játszott, 4-1-re kaptak ki kupameccsen, így azt gondolom, jó előjelekkel várjuk a mérkőzést. Bízom benne, hogy nyomás alá tudjuk őket helyezni, akkor hamar elfáradhatnak, hiszen mégis csak egy hétközi 90 perc után lesznek. Biztos vagyok benne, hogy azon a meccsen mindent kiadtak magukból, és ez a mi javunkra billentheti a dolgot.

Ráadásul friss feljutóként egészen jól szerepelnek a bajnokságban. Sikerült őket feltérképezni?

Szűcs Róbert: Nagyjából. Néhány kollégámtól kaptam felvételeket. Nem lesz egyszerű dolgunk, küzdenek, harcolnak, kicsi a pályájuk, keskeny a fű, jól beállnak és ha eljutnak kapuig, és gólt lőnek, akkor foggal-körömmel tartják az eredményt. Küzdős csapatnak mondanám őket, nem pedig az jellemzi az Iváncsát, hogy jól felépítik a támadásaikat. Előre vágott labdákból, pontrúgásokból szereznek gólt. Masszív csapattá válták az NB III-ban.

Ez a felállt védelem azért korábban gondot jelentet a HFC számára.

Szűcs Róbert: Az az igazság, hogy már néhány hete próbálkozom a támadás részével. A védekezésünk, hogy ha Huszár visszatér, akkor aránylag stabil volt eddig is, csak nem nagyon mertünk előre menni, én ezt éreztem a srácokon. Most már három, helyenként egy ember becsatlakozik, így négy támadóval rohamozzuk az ellenfél kapuját. Ez még gólokban annyira nem mutatkozott meg, de az biztos, hogy nem tudnak annyira ránk jönni, mint eddig. Nem egy kimondott védekezős taktikával megyünk, megpróbálunk mindent feltolni, hogy minden az ellenfél térfelén történjen, így később jutnak el a kapunkig.

Kik lesznek a hétvégén a hiányzók?

Szűcs Róbert: Huszár Gergő már szerdán mozgott. Neki derékproblémája van, ami néha-néha visszatér. Rá talán számíthatok, ez ma, holnap kiderül. Kormányos Kolos továbbra is sérült, ő vélhetően hosszabb időre kiesett. Csatlakozott még a sérültekhez Végh Ariel, aki az edzésen ütközött és megsérült a térde. Nem súlyos, de lehet a hétvégén még nem lesz játékra alkalmas. Varga Bence szerdán már szintén mozgott, neki térdproblémája volt, a hétvégéig kiderült, hogy rá számíthatok-e.

A Hódmezővásárhelyi FC Iváncsa elleni mérkőzése október 28-án 13:30-kor kezdődik.

Forrás: hfc1912.hu

Előző sztori

Kövér: nem állhat meg Európa újraegyesítésének folyamata

Következő sztori

Fokozott rendőri jelenléttel készülnek Mindenszentekre Szegeden