Labdarúgás: a kapu előtt vannak problémái a Szeged-Grosicsnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_201107_gs

Utóbbi hat találkozóján mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így az NB II 15. helyéről várhatja az őszi hajrát. A csapat edzője úgy látja, a kapu előtti rossz döntéseik miatt bűnhődnek hétről-hétre.

Utoljára szeptember 10-én, a Dorog elleni mérkőzés után örülhetett három pontnak a Szeged 2011-Grosics Akadémia: az azóta lejátszott hat találkozó közül azonban mindössze a Sopron elleni, legutóbbi hazai mérkőzésén nem hagyta el vesztesen a pályát, miután 1-1-s döntetlent értek el. Hétvégén fontos meccset buktak Germán Tamásék, hiszen a Mosonmagyaróvár elleni vereség azt jelentette, az ellenfél két pontra megközelítette a Szeged-Grosicsot, amely így már csak a 15. helyen áll a másodosztályban, és a kieső helyekhez mérten is csak hattal több pontot szerzett a gárda – ugyanakkor az is igaz, hogy plusz hat ponttal a hatodik Békéscsabát is beérhetné az együttes, ez is jól mutatja a bajnokság sajátosságát. “Visszanézve a statisztikákat, szinte minden mérkőzésen mi birtokoltuk többet és nekünk volt több lehetőségünk. A Kazincbarcika,vagy a Sopron ellen is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk ezeket értékesíteni. A Mosonmagyaróvár ellen is ez volt a helyzet, de nem sikerült befejezni a támadásokat, és kaptunk egy elkerülhető gólt. Próbáljuk azt tudatosítani a játékosokban, hogy jó úton járnak, nem szabad, hogy az elmúlt hetek mély nyomot hagyjanak bennük. Lehetne 6-7 ponttal többünk is, ha a kapu előtti lehetőségeinket jobb arányban értékesítjük” – összegezte az elmúlt hetek történéseit Supka Attila, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője.

Az NB II hétről-hétre mutat meglepetéseket, így az őszből hátralévő hét mérkőzésen is bőven van még esélye a Szeged-Grosicsnak a javításra, ráadásképp idén már megmutatta a gárda, hogy képes a jó eredményre, hiszen Nyíregyházáról egy ponttal tudott hazatérni. A jó teljesítményre szükség is lesz, hiszen a Zalaegerszeg-Kisvárda-Békéscsaba hármas mellett idén még olyan, mondhatni hatpontos meccseket is vívnak a szegediek, mint a Siófok elleni idegenbeli, vagy éppen a hétvégén esedékes, Győr elleni hazai mérkőzés. “Bárki bárkit meg tud verni, eddig is erről szólt ez a bajnokság. Persze, vannak kiemelkedő csapatok, de a többi együttes egy szinten van. Ha mi szerezzük az első gólt, megnyerjük a mérkőzést, de így, hogy hátrányba kerültünk, nem tudtunk már fordítani. A hozzáállásra nem lehet panaszom, nem itt van a gondunk. Azt persze nem lehet mondani, hogy mosolygós emberek ülnének az öltözőben, mindenkit megvisel ez a széria, nem gondoltuk volna, hogy ebből a hat meccsből csupán egy pontot fogunk szerezni. Azért kell dolgozzunk, hogy legalább a gödör szélére kimásszunk, és annyi pontot szerezzünk, ami már nyugalomra adhat okot a folytatásra. Bízom benne, hogy nyugodtan mehetünk majd a téli szabadságra, majd meg kell néznünk, hogy milyen posztra kell erősítenünk” – tette hozzá Supka Attila.

Nem mehetünk el a mellett, hogy a hétről-hétre hiányzókkal is számolnia kell a Szeged-Grosics mesterének: ennek kapcsán kifejtette, Szabó Péter meghatározó szerepet tölthetett volna be az ősszel, de az első forduló óta sérült, valamint a nyáron érkezett labdarúgók közül szinte mindenki lemaradással érkezett, így nem vethette be ezeket a játékosokat azonnal, ők most kezdik utolérni magukat, és a hátralévő találkozókon segíthetik igazán az együttest.

Előző sztori

1956 utáni megtorlások: „Nem igazság-, hanem gazságszolgáltatás zajlott!”

Következő sztori

Az ajtó monodrámával tiszteleg Szabó Magda előtt a REÖK