Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Kuncze Gábor: a megszűnés útjára lépett az MSZP

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nem állt jól az országos politika Botka Lászlónak az SZDSZ egykori elnöke szerint. Kuncze Gábor kiemelte: megengedhetetlen, hogy a legnagyobb demokratikus pártnak ne legyen miniszterelnök-jelöltje.

“Nincs meg az a személyiség, akit az ellenzék kiállíthatna, hogy íme itt van, ha ránk szavaztok, ez az ember lesz Magyarország miniszterelnöke – mondta el a budapestbeacon.com-nak adott interjújában Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke. Elárulta azt is, hogy A fejében van miniszterelnökjelölt-jelölt, de nem nevezi meg.

Kuncze hangsúlyozta, hogy a közös listás indulás lehetősége is el szállt, mert a pártok nem számolnak azzal, hogy a végtelenségig nem rángathatják a saját szavazóikat. “Az nem megy, hogy elmesélem a saját szavazóimnak, miszerint a többi mind hülye, ezért rám kell szavazni, és majd mi egyedül megmutatjuk, majd a választás előtt három hónappal azt mondom nekik, hogy ezekkel a hülyékkel én összefogok, te pedig szavazz ránk. Ez történt 2014-ben” – fogalmazott.

Az MSZP jelenlegi helyzetéről úgy vélekedett, hogy Lattmann futtatása mögött egyes szocialista politikusok álltak. „Meséld el nyugodtan, hogy Botka szétrúgott egy formálódó megállapodást” – valami ilyesmit mondhattak Lattmann-nak Kuncze szerint. Hozzátette: ma már tudjuk, hogy ez a megállapodás nem nagyon formálódott.

A volt képviselő hangsúlyozta: Botka részéről nagy hiba volt, hogy mindenfajta előzetes belső egyeztetés nélkül fölajánlotta a listás helyek felét a lehetséges szövetségeseknek. Ez adott egy lökést a Botka ellen szervezkedőknek, minek következtében Lattmann kiborította a bilit. Botka visszalépése azonban Lattmann performance-a nélkül is várható volt, mivel semmit nem tudott az eredetileg meghirdetett ígéreteiből teljesíteni: nem nőtt az MSZP támogatottsága, nem sikerült egyetlen párttal sem választási megállapodást kötni. Ennek tudatában nem csoda, hogy lelépett a színről. A végén az lett volna, hogy az egyre kevésbé szeretett MSZP listáját vezeti, az meg őt nem érdekelte, mert akkor már inkább marad szegedi polgármester.

“Nem biztos, hogy nem kár Botkáért” – emelte ki Kuncze. Hozzáfűzte: helyi szinten, szegedi polgármesterként ügyesen politizál. Egy egészen más Botka volt tizenöt éve, mint aki most papírból fölolvasta a kissé didaktikus visszalépési beszédét.

Kuncze szerint az országos politika nem állt jól Botkának. “A kvalitásait ettől még ne dobjuk ki az ablakon, de az tény, hogy a miniszterelnök-jelölti föllépése teljesen sikertelen volt, úgyhogy jobb, hogy ebbéli minőségében eltűnt a színről. Ettől még persze más megoldás egyelőre nincs” – fogalmazott.

“Az MSZP nagy baj van” – jelentette ki a volt SZDSZ-elnök. “Ráadásul most kijelentették, hogy nem lesz miniszterelnök-jelöltjük. Az megengedhetetlen, hogy a legnagyobb demokratikus pártnak ne legyen miniszterelnök-jelöltje. Amikor tárgyalnak, kellene, hogy legyen valaki, aki megszemélyesíti a pártot. Feltartották a kezüket, és nagyon erősen a megszűnés útjára léptek” – közölte.

A Momentumot nem kell komolyan venni – mondta el a kispártra kitérve Kuncze. “Ha létrejön az Új Pólus, a Momentum pedig önállóan indul, lehet, hogy utóbbi egy százalékot sem kap. A Momentum számomra nagyon szimpatikusan indult: értelmes, okos, nyelveket beszélő gyerekek, azzal kecsegtettek, hogy be tudják hozni a korábban rendre otthon maradó fiatal szavazókat. Mostanra azonban az vált az egyetlen lényeges programpontjukká, hogy negyven évvel később születtek, mint én” – nyilatkozott.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Alapjaiban változik meg a szőlő-bor ágazat adminisztrációja.

Tovább olvasom

Közélet

Értelmezhetetlen járdasziget töri meg az út folytonosságát a ligetnél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Erre vajon mi szükség volt?

Tovább olvasom

Közélet

Jó ütemben halad az ország egyik legmodernebb arénájának építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 2021 őszére tervezett átadás után az ország egyik legmodernebb multifunkcionális rendezvénycsarnokát vehetik birtokba a szegediek.

Tovább olvasom

Aktuál