Kosárlabda: kapitánya nélkül kapott ki a Szedeák Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan vezetett a nagyszünetben, de a második félidőben nem tudta azt a támadójátékot nyújtani a Szedeák a Pécs ellen, mint előtte.

Bár veretlenül érkezett a Lauber Dezső sportcsarnokba, mégsem várhatta a legjobb előjelekkel a pécsi meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen Andrija Ciric sérülése miatt nem tarthatott a csapattal, így Kovács Ádám került be a kezdőötösbe.

Nehezen találta a ritmust a szegedi együttes, az első negyedben hamar meglépett a Pécs, azonban 18-9 után megrázta magát a Szedeák, és egy 11-0-s futással fordítani tudott. A Tisza-partiak lendülete egészen a nagyszünetig tartott, viszont a pihenő előtt Antóni Csanád elsüllyesztett egy trojkát, így csak két pont volt a szegediek előnye. (34-36)

Veljko Budimir hármasával rögtön az első akció után fordított a Pécs, majd erről a pontról a baranyaiak felé billent a meccs: egy 7-0-s periódussal jutottak komolyabb előnyhöz a hazaiak, innen pedig ugyan kapaszkodott a Szedeák, de nem tudta már utolérni ellenfelét, így a szezonban először vereséget szenvedett Andjelko Mandic csapata.

A Szedeákra legközelebb sem vár könnyebb feladat, hiszen szombaton 19 órától a Szolnok érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Ami a statisztikát illeti

A hármasok tekintetében is a Szedeák fölé nőtt a Pécs: ezúttal csupán két sikeres dobást mutatott be távolról a szegedi együttes, miközben a hazaiak nyolc trojkát is elsüllyesztettek. A lepattanócsatát ugyan 30-26-ra megnyerte a Szedeák, és csak kilenc eladott labdája volt a 12 pécsi vonatkozó adattal szemben, és egyel több gólpasszt is írhattunk fel a szegedieknél. Az egyéni teljesítményekre kitérve: a szegediek közül hárman, Marko Boltic, Juhos Levente és Nenad Sulovic is remek teljesítményt nyújtottak, ám a többiek nem tudták őket segíteni ezen a napon. A Szedeák irányítója 13 ponttal, hét lepattanóval és kilenc gólpasszal zárta a meccset, 32 perce alatt pedig még hét kiharcolt faultja is volt – igaz, ötször el is adta a labdát. Az Andrija Ciric hiányában a csapatkapitányi posztot is betöltő Juhos Levente 16 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát hozott össze, e mellett volt egy szerzett és egy eladott labdája, két gólpassza és blokkja is 38 perce folyamán. Nenad Sulovic 19 pontot termelt, amivel a legeredményesebb szegedinek bizonyult, hat lepattanója mellett három asszisztot is feljegyezhettünk nála. Az ezúttal a kezdőötösbe bekerült Kovács Ádám 37 percet kapott, 13 pontjához egy lepattanót és egy gólpasszt tudott hozzátenni. A kezdő ötödik tagja, Josh Fortune ezúttal nem a vasárnapi arcát mutatta: az amerikai pont nélkül zárt, hiába emelt rá hat labdát is kintről, egyik triplája sem lett jó, így csupán három lepattanó és egy szerzett labda szerepel a neve mellett 21 perc alatt. A cserék közül a legtöbbet Wirth Ádám játszotta, 26 perce alatt 5 pontot tett hozzá, míg a 10 percet játszott Vágvölgyi Ákos egy büntetőt dobott be, és volt két lepattanója. A hazaiak közül Jabril Durham extrát nyújtott: 29 pontja mellett volt hét lepattanója, ugyanennyi kiharcolt faultja és négy gólpassza is, mellette pedig a 12 pontos Simon Kristóf és a 18-ig jutott Veljko Budimir emelhető ki.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 75 – 67 (18-13, 16-23, 20-14, 21-17)
Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok. Vezette: Tőzsér Dénes, Ádám József, Fodor Attila (Bogárdi János).
Pécs: DURHAM 29/9, Supola 5, BUDIMIR 18/6, Antóni 3/3, Sarlija 8. Csere: Dukic -, Harazin -, Demeter -, Bíró -, Simon 12/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Szedeák: BOLTIC 13, Fortune -, Kovács Á. 13/3, JUHOS 16, SULOVIC 19. Csere: Wirth 5/3, Vágvölgyi 1. Vezetőedző: Andjelko Mandic.
Kipontozódott: Sarlija (37′).

Online közvetítés

Előző sztori

Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül

Következő sztori

A hiányszakmák szépségeibe kalauzolnak