/

Jubileumát ünnepli a Soroptimist Club Szeged+ FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A karitatív női civil szervezet tagjai immár 25 éve állnak az esélyegyenlőség szolgálatában. Jubileumi sorozatuk zárónapján Polgár Judit sakkozó a nőkben lévő káros beidegződésekre hívta fel a figyelmet, tíz kiválasztott gimnazista lány pedig tanúbizonyságot nyerhetett arról, hogy az egyéni magvalósítások és a család megléte nem zárják ki egymást.

„Szervezetünk fontosnak tartja a női esélyegyenlőség megvalósítását, ennek szellemében a helyi nők esélyegyenlőségének támogatása a célunk” – mondta el Török Mária elnök a Virág Cukrászdában, a szegedi Soroptimist Club jubileumi sorozatának befejező napján. Ennek megfelelően vasárnap délelőtt Életutak címmel három tag példaértékű pályaképét mutatták be az érdeklődőknek. Török Mária kiemelte, az életútjukon keresztül megismerhetjük, hogy a tudás, a szakma, a magánélet és a család hogyan egyeztethető össze. „Az a feladat adatott meg nekem, hogy bebizonyítsam a fiatal hölgyeknek,

*-*a szellemiség és az egyéni megvalósítások nem zárják ki a családi kapcsolatok meglétét.

Sőt, a kettőt magas szinten össze lehet egyeztetni, hiszen a nő a család lelke, akinek döntései az egész családra kihatással vannak” – fejtette ki véleményét Kúthy Enikő pedagógus a boldog családi élet és a szakmai sikerek összeegyeztethetőségével kapcsolatban.

A program második részében a „Te is légy STEM csillag” címmel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott pályázati munkát indítottak el, melynek keretén belül tíz gimnazista lány nyerhetett betekintést a természettudományok érdekes világába. „A tudományos terülteken nagyon alulreprezentáltak a hölgyek, ezért szeretnénk az érdeklődésüket felkelteni, és felhívni a figyelmet arra, hogy az említett tudományok is nyitottak és várják a fiatal lányokat” – fogalmazta meg célkitűzésüket a szervezet elnöke. Majd felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a nők eredményesen, de más szemszögből közelítenek meg számos problémát, ezért nagyon fontos lenne, hogy női empátiával, látásmóddal is lehessen a tudomány világában érvényesülni.

A rendezvény záróakkordjaként Polgár Judit minden idők legeredményesebb női sakkozója, az ENSZ UN Women esélyegyenlőségi nagykövete beszélt a hölgyekben meglévő gátakról és annak okairól.

no images were found

Előző sztori

Emmi: a kormány gondoskodik az idősekről

Következő sztori

Lázár: okulhatunk az első világháborúból