Jakab: a Jobbik nagyon szeretne most már együttműködni, és szeretné, ha erre az ÁSZ is vevő lenne

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik továbbra is szeretne együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ) – közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, “álcivilek” és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott “az Orbán-terv végrehajtásába”, amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól.

Az ’50-es évekre hajazó koncepciós eljárásnak tartotta, hogy az ügyészség nyomozást indított a párttal szemben arra hivatkozva, hogy nem működik együtt a számvevőszékkel.

Azt mondta: a Jobbik nagyon szeretne most már együttműködni, és szeretné, ha erre az ÁSZ is vevő lenne.

Jakab Péter azt is jelezte: a vizsgálattól függetlenül Volner János, a Jobbik frakcióvezetője személyes találkozásra invitálja Domonkos Lászlót, az ÁSZ elnökét, hogy politikairól szakmai síkra terelje a viszonyt.

A Jobbik nem az ÁSZ-t, hanem a Fideszt szeretné legyőzni – hangoztatta a szóvivő, aki azt is bírálta, hogy az Alapjogokért Központ a Jobbik betiltását is felvetette.

Megismételte, hogy az ötnapos határidőn belül szerették volna elektronikusan feltölteni a kért dokumentumokat, de a szervezet lezárta az erre szolgáló felületet, a papírok személyes átvételétől pedig elzárkózott.

Jakab Péter arra a kérdésre, hogy vitatják-e az ÁSZ vizsgálatának jogszerűségét, azt felelte: szokatlan lépés az év közbeni vizsgálat, de állnak elébe, átláthatóan működnek.

Azt is elmondta, hogy ezt megelőzően folyamatos volt a konzultáció a szervezet és a párt között.

Fidesz: a Jobbik vádaskodás helyett tisztázza pártfinanszírozási botrányát!

A Fidesz arra szólítja fel a Jobbikot, hogy “vádaskodás helyett inkább tisztázza az illegális pártfinanszírozási botrányát”.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jakab Péter sajtótájékoztatójára reagált. A Jobbik szóvivője azt mondta, továbbra is szeretnének együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ), és szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, “álcivilek” és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott “az Orbán-terv végrehajtásába”, amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól.

A Fidesz hangsúlyozta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A hatóságok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, és a Jobbiknak is ezt kellene tennie – nyomatékosították.

Az ellenzéki pártnak – a többi párthoz hasonlóan – eleget kellett volna tennie az ÁSZ felé a törvényben előírt adatszolgáltatási kötelezettségeinek, azonban hónapok óta titkolja a Simicska Lajossal és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit.

Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól Simicska Lajos és a Jobbik sem kivétel – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Szijjártó Péter: Magyarország követeli, hogy az EU megnyisson öt új csatlakozási tárgyalási fejezetet Szerbiával

Következő sztori

Szeged és az ország hírét viszik a frankofón diákok (FRISSÍTVE)