Egyetem

Időkapszulát rejtettek a jövő számára a Karolina-iskolában

Időkapszulát rejtettek a jövő számára a Karolina-iskolában

2017. október 16., hétfő
Időkapszulát rejtettek a jövő számára a Karolina-iskolában

A múltra emlékeztek, de üzeneteiket csak száz év múlva olvashatja az utókor. Pendrive-ot, fotókat, sőt egy iskolaköpenyt is elhelyeztek a falba tett hengerbe.

Kettős évfordulóra emlékeztek október 16-án reggel a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium intézményében. 1874. október 15-én szentelte fel az első igazgató,

Oltványi Pál

prépost az iskola kápolnáját, Szent István király tiszteletére. 1883-ban szintén október 15-én jött Szegedre

Ferenc József

király, hogy megtekintse az árvíz után újjáépült várost. A pedagógusok kiemelték, eredetileg kimaradt volna a programból az intézmény meglátogatása, azonban az uralkodó külön kérte, hogy menjenek el megnézni az alsóvárosi apácaiskolát is. Az iskola falába most egy hengert helyeztek el. Beletettek egy iskolaköpenyt, amelyet 25 éve hordanak a diákok, egy nyakkendőt kitűzővel, a diákok üzeneteit, egy tollat, egy iskoláról szóló újságcikket, aprópénzt, a tanárokról, iskolai dolgozókról fotókat. Napjaink korának jellegzetes emlékeit sem hagyták ki, egyrészt egy pendrive-ra töltötték fel a „digitális bennszülöttek”, a diákok fotóit, másrészt egy tanárok által előszeretettel „elkobzott” tárgyat, a fidget spinnert is bedobtak a dobozba. A hengert végül a falba tették, s elé emléktáblát rögzítettek. Azt remélik, hogy száz év múlva a jövő diákjai, tanárai, dolgozói érdeklődéssel fogják kibontani az időkapszulát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.