Harminchét migránst találtak egy furgonban az M6-os autópályán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szerb embercsempészt és a furgonjában megbújó 37 migránst állított elő a rendőrség az M6-os autópályán kedden délután – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közlemény szerint az autópálya Sárközi pihenőhelyénél az autópálya-rendőrség járőrei intézkedés alá vontak egy furgont, valamint annak vezetőjét. A jármű rakterében 37 külföldi személy utazott, akik okmányokkal nem rendelkeztek, így nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrök a 45 éves, szerb állampolgárságú sofőrt, valamint az önmagukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárságúnak valló személyeket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a szerb férfi ellen büntetőeljárást rendelt el embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az egyenruhások intézkedtek az illegális migránsok egészségügyi ellátásáról, valamint részükre élelmiszert és innivalót biztosítottak.

A rendőrök intézkednek a migránsok tompai határrendészeti létesítménybe való szállításáról.

Előző sztori

Stefka ’56-os filmje a forradalmat és a megtorlást mutatja be

Következő sztori

1956 a fiatalok forradalma volt