/

Gálával ünnepel a tíz éves Délikert Napsugár Táncegyüttes

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kisszínházban ünnepli fennállásának tíz éves jubileumát a Délikert Napsugár Táncegyüttes október 29-én, vasárnap a Délikert Napsugár Táncegyüttes, a Délikert Möndörgő Táncegyüttes, a Pakulár Táncegyüttes és az aktív színpadi szerepléstől búcsúzó Nosztalgia Népitánc Együttes részvételével.

A Délikert Napsugár Táncegyüttes 2007-ben alakult, a korábbi DÉLÉP Napsugár-, JATE- és ÉDOSZ együttesek tagjaiból, ez adja a vasárnapi alkalom ünnepi hangulatát. A gálán fellépnek a csoport volt és jelenlegi tagjai, valamint barátaik a Pakulár Táncegyüttesből és a Nosztalgia Népitánc Együttesből.

A kecskéstelepi művelődési házban működő, és a városi rendezvényeken rendszeresen fellépő együttes az elmúlt 10 év munkásságáról kíván átfogó képet adni, felvillantva a közös munka legjelentősebb állomásait. Önálló koreográfiák egészben, táncjátékok részleteiben adatnak elő. A néző egy jó hangulatú műsor alatt járhatja be a múlt és a jelen közötti táncos ívet. A táncosok segítségére lesznek azok a zenészek, akik ez alatt a 10 év alatt bármilyen módon kapcsolódtak az együtteshez.

A gálát Varga Sándor néprajzkutató nyitja meg, Diószegi László történész, koreográfus mond köszöntőt, valamint Simoncsics Nóra konferál.

Zenél: a szabadkai Juhász Zenekar (Juhász Gábor, Juhász Gyula, Vas Endre és Dvorácskó Szebasztián), az Emerenciás Együttes (Bozsó Antal “Atya”, Dudás Ildikó, Héjja Bella Emerencia és Nagy István), Borbola Sándor (a Zsomboys zenekar szaxofonosa).

A koreográfiákban a szöveges betéteket előadja: Törőcsik István.

A gálához kapcsolódóan “10 Napsugaras év” címmel kiállítás nyílik a Kisszínház aulájában október 29-én 14 órakor.

Részletek ITT.

Előző sztori

Szeptember végéig tarthat a tavaszi óraátállítás miatti energiamegtakarítás

Következő sztori

Szijjártó Péter: új dimenzióba kell léptetni a magyar gazdaságot