Folytatódnak a megemlékezések Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

További megemlékezésekkel tiszteleg a Csongrád Megyei Kormányhivatal az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt november első napjaiban Szegeden. Mutatjuk a programot.

November 4-én, a szabadságharc leverésének napján az áldozatokra, a veszteségre emlékezik a kormányhivatal Tóbiás Klára szobrászművész Magyar Piéta című alkotásánál, 17:30-kor. Itt Karol Biernacki történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára igazgatója mond beszédet, majd mécsesek gyújtásával adózunk a mártírok és a meghurcoltak emlékének. A megemlékezést emlékező szentmise követi 18 órától a Dómban.

November 6-án, 16 órától Bálint László állambiztonsági kutató legújabb könyvét, A hálózati nyilvántartás szereplői – Az államvédelmi és állambiztonsági hálózat nyilvántartása Szegeden és Csongrád megyében című kötetet mutatják be a Pártkontroll szobában, a kormányhivatal épületében. A forrásmunka egyedülálló, hiszen közreadja azon szegediek és Csongrád megyeiek névsorát, akik az államvédelmi, majd állambiztonsági hálózati nyilvántartásban szerepeltek. A szerzővel Miklós Péter történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont igazgatója beszélget.

Előző sztori

A spanyol kormány feloszlatja a katalán kormányt

Következő sztori

Jelentősen erősödött a magyar lízingpiac