Fidesz: pénzükhöz jutnak a Czeglédy Csaba által becsapott diákok?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Czeglédy Csaba által megkárosított diákok juttatásainak biztosításáról, a kötelező kéményseprési szolgáltatás átalakításáról volt szó az interpellációk között hétfőn az Országgyűlésben.

Budai Gyula azt firtatta, hogy pénzükhöz jutnak-e a Czeglédy Csaba által becsapott diákok. Kitért arra, hogy a baloldali politikus költségvetési csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van, a gyanú szerint az általa irányított bűnszervezet 2013-16 között több mint 3 milliárd forintos kárt okozott a magyar költségvetésnek. Megjegyezte: a Gyurcsány Ferenchez köthető Altustól 80 milliós kölcsönt vett fel Czeglédy Csaba, hogy a diákok elmaradt bérét kifizesse, de ezt nem tette meg. Idén május-júniusban fizetésképtelenség következett be, s közel ezer diák nem kapta meg a járandóságát, egészen a mai napig. Azt kérdezte: tervezi-e a kormány a mintegy ezer diák kártalanítását?

Völner Pál államtitkár kijelentette: az a legfontosabb, hogy a kárrendezés minél előbb megtörténjen. Megjegyezte: megdöbbenve értesültek arról, hogy sajtóhírek szerint több baloldali politikus azt tervezi, nyíltan kiállnak Czeglédy Csaba mellett, aki tisztességes diákokat rövidített meg. Jelezte: a Fidesz frakcióvezetője október 10-én országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, s ebben méltányosságon alapuló kárrendezésre kéri a magyar kormányt. Ezzel út nyílna a lehető leggyorsabb kárrendezésre, reméli a szocialisták is támogatják majd a javaslatot. Ugyanakkor a károkozó ezzel nem mentesülne a kár megfizetésének kötelezettsége alól – jelezte. A képviselő a választ elfogadta.

Default thumbnail
Előző sztori

Deutsch: Egy volt miniszterelnök uniós forrásból nem kaphat megbízást

Default thumbnail
Következő sztori

Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzéseket fejleszt az SZTE

Legutóbbi hasonló cikkek