/

Festői szerelmekről szól a REÖK idei színházi sorozata

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hatalmas sikert elért Így szerettek ők után új felolvasószínházi sorozat indul októ-berben a palotában. Első alkalommal Mednyánszky László életéről tudhatunk meg ritkán hallható, évtizedekig titkolt részleteket.

A REÖK tíz éves történetének legnagyobb színházi sikere volt az Így szerettek ők – öREÖK szerelmek c. felolvasószínházi sorozat. Nyáry Krisztián magyar írók és költők sze-relmi történeteit elbeszélő, népszerű könyvei alapján hét bemutatót tartottak a palotában, az ötletgazda Réczei Tamás rendezésében. Az első est alkalmával olyan hamar elkapkodták a jegyeket, hogy nyilvánossá tették a főpróbát is. A siker elsöprő volt, így ezek után rendszeresen két időpontot hirdettek. A soron következő dátumokra pedig már aznap este elfogytak a jegyek. A szobaszínházi produkciókat összesen közel 1500-an látták. A sorozatindító előadást novemberben Bu-dapesten, az Átrium Filmszínházban is megnézhetik a nézők.

Ezek után indít új, hasonló sorozatot a REÖK, mely a várakozások alapján szintén közönségsiker lesz. A Festői szerelmek sorozat előadásai szintén Nyáry Krisztián történeteiből készülnek. Hogyan éltek a legismertebb magyar festők, kiket látunk vásznaikon, kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak képeire? Hogyan állít a szerelemnek emléket egy festő?

Október 12-én, csütörtökön 19 órakor indul a sorozat. Az első mester Mednyánszky László lesz, akit Poroszlay Kristóf színművész személyesít majd meg Réczei Tamás rendezésében. Mi lehetett a festő különös vonzalma mögött, amelynek következtében a legtöbb képén megtört, elesett férfi látható? Mednyánszky erről így vallott: “Humorom és kedvem telt e furcsa társaságban. Érdekeltek az emberi penészvirágok, ahogyan természettudósok érdeklődnek különös állatfajták iránt. Nemkülönben magamról is, mint erjedésben lévő termékről gondolkodom.” Az előadásra már megválthatók a belépők a Fesztivál Jegyirodán.

Default thumbnail
Előző sztori

Először rendezik meg a Magyar Könyvkiadók Napját Szegeden

Következő sztori

Döntöttek: Csongrád-Csanád megye lesz az elnevezés (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek