Írjon nekünk

Közélet

Énekszó és pörgő szoknya a L.É.T. Egyesület Dalos Találkozóján + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Énekeltek, táncoltak, színészkedtek, de elsősorban jól érezték magukat a nyugdíjasok – immáron kilencedik alkalommal szervezte meg nagy sikerű Dalos Találkozóját a L.É.T. Egyesület Szegeden.

Színvonalas produkciókkal készültek a legutóbbi zenés-táncos alkalomra is a szegedi egyesület hívó szavára nyugdíjasklubok szerte a megyéből, illetve még azon túlról is. Kothencz János, a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom alapítója elmondta, már hagyománnyá vált a Szegeden életre hívott népdalköri találkozó megszervezése, amelyhez a helyi L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai mellett számos település népdalköre, egyesülete csatlakozik annak érdekében, hogy élményteli produkcióval ajándékozzák meg egymást. „A találkozásnak, beszélgetésnek is teret adó program egy igazi szép, hagyományos közösségi eseményünk. Több idős embertársunk magára maradt, egyedül éli mindennapjait, ezért is fontos, hogy minél több program által találhassanak közösségben társakra, kikapcsolódásra. Az őszi Dalos Találkozónk az októberi Idősek Világnapjához kapcsolódóan is kiemelt rendezvényünk” – emelte ki Kothencz János.

Molnár Józsefné Terike, a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjainak vezető koordinátora, szervező elmondta, a szegedi egyesület korábban más nyugdíjaskluboktól kapott invitálást népdalköri találkozókra, majd miután megalakították a saját népdalkörüket, úgy döntöttek, Szegeden is hagyományt teremtenek, 2013 novemberében megszervezték az első Dalos Találkozójukat. „A L.É.T. Egyesület három nyugdíjasklubja jó kapcsolatot ápol a megyei, sőt, megyénken, határainkon túli nyugdíjasklubokkal is, így az ismeretségnek köszönhetően már az első alkalmakkor is sokan fogadták el meghívásunkat, rendre kétszáz feletti létszámban várunk vendégeket. A találkozáson túl a bemutatott produkciók is fontos részét képezik a kezdeményezésünknek, a népdalkörök készülnek, évről évre színvonalas zenés-táncos produkciókat adnak elő. A színpadon fellépők kiszakadnak a hétköznapokból, talán egy kis időre még meg is fiatalodnak” – tette hozzá.

A kormányhivatali épületben tartott eseményen a Balástyai Őszi Alkony Nyugdíjasklub, a Csanyteleki Nyugdíjas Egyesület, a Kecskési Nyugdíjas Egyesület, a Mezőkovácsházi Ezüstfenyő Dalkör, a Mezőkovácsházi Szivárvány Egyesület, az Ópusztaszeri Őszikék Nyugdíjas Klub, a Petőfi-telepi Szépkorúak Egyesülete, a Szatymazi Barackvirág Népdalkör, a Szenior Fitness Egyesület, a Szentmihályi Nyugdíjas Egyesület, a Szőregi Nyugdíjas Egyesület, a Zentagunarasi Nők Egyesülete és a Mag Hagyományápoló Egyesület képviseltette magát.

Az esemény egyik támogatója, Dobák Lászlóné Margitka a közelgő október 23-i nemzeti ünnepünkhöz kötődve hangsúlyozta, annak megünneplése népdal által a hazaszeretet legszebb megnyilvánulása. Elmondta, a világ magyarsága egy internetes szavazáson véleményt nyilváníthatott, a legtöbb szavazatot kapó tíz népdalból három szerepelt a Dalos Találkozó első fellépőjének, a házigazda L.É.T. Egyesület Népdalkörének előadásában. A színvonalas produkciók során ki-ki ének- és tánctudását is megmutatta, így például a balástyaiak egy vonatozással egybekötött öröméneklést nyújtottak át meglepetésül, míg az újszentivániak – elmondásuk szerint – modern köntösbe bújtatott táncot adtak elő nyugdíjas módra. A szentmihályi különítmény lakodalmi hangulatot teremtve invitált táncba valamennyi résztvevőt. A nyugdíjasok az esemény végén egymás között már a jövőbeni műsorukon ötleteltek.

Kommentek

Hírzóna

Százötvenezredik ügyfelét fogadta a csongrádi kormányablak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az integrált ügyfélszolgálat 2015 márciusában kezdte meg a működését a járásszékhelyen.

Tovább olvasom

Egészség

Új egészségügyi eszközökkel gyarapodik Maroslele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A vidékfejlesztési programnak köszönhetően 8,6 millió forintos támogatást nyert a község.

Tovább olvasom

Közlekedés

Balesetveszély: ebbe a gödörbe bárki belehajthat a Tisza Lajos körúton

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Újabb balesetveszélyes helyzet Szegeden.

Tovább olvasom

Aktuál