Előzetesben a román embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a román férfit, aki a múlt hét vasárnap huszonnyolc migránst próbált az Európai Unió területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi október 8-án délután közlekedett az általa vezetett francia honosságú kistehergépjárművel az M43-as autópályán, amikor is a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták. A jármű rakterében az ellenőrzés során megtaláltak 28 személyt, akik irakinak, iráninak, illetőleg afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem rendelkeztek a legális beutazáshoz, illetőleg az országban tartózkodáshoz szükséges feltételekkel. A nyomozás eddigi adatai szerint a migránsok még Romániában egyeztek meg ismeretlen embercsempészekkel abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében őket Nyugat-Európába juttatják. Ennek érdekében őket Temesváron összegyűjtötték és a gyanúsított által vezetett kistehergépjármű rakterébe beszállították. Mindezen túlmenően a gyanúsítottól biztosított vizeletminta gyorstesztje kábítószer fogyasztásra utaló adatokat mutatott.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Az ügyészi indítványnak a nyomozási bíró helyt adott és elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság határozata jogerős.

Előző sztori

Számos hibát talált a halrudacskák ellenőrzésekor az élelmiszerbiztonsági hivatal

Következő sztori

Horvátországban vendégeskedtek a szegedi tanárok