Bulvár

Bundás kedvenceink is kezdenek fázni

Bundás kedvenceink is kezdenek fázni

2017. október 13., péntek
Bundás kedvenceink is kezdenek fázni

Éjszakánként egyre hidegebb időre készülhetünk, így ne feledkezzünk meg kedvencünkről sem. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel.

Egyre hidegebbek az éjszakák, így fokozottan figyeljünk a saját, és az utcán élő állatokra is. Ha az utcán kóborló, fázó, éhes állatot látunk, ne menjünk el mellette. Etessük és itassuk meg, ha pedig sebesült kutyát vagy cicát, netán sünit találunk, azonnal szóljunk az állatvédőknek. Ilyen esetben minden perc számít, és minden falat élelem a túlélés kulcsa lehet. Bent a szobában jó meleg van, de éjszaka odakint hamarosan fagyhat is.

Szili Éva

, az egyesület munkatársa arra hívja fel a figyelmet, hogy a kinti kedvenceinkre is gondoljunk, ne verjük őket láncra, mindig gondoskodjunk ivóvízről. Hidegben a víz könnyen befagy, ezt mindig ki kell olvasztani és célszerű ilyenkor langyos vizet kitenni állatainknak. Nagyon fontos, hogy a kint tartott állatoknak is elérhető legyen egy hely, ahol a csapadék és a szél elől elbújhatnak. Ha pedig megtehetjük, vigyük be őket a lakásba pár órára, amíg átmelegszenek.

Balogh Ernő

, az egyesület elnöke kiemelte, az ősz beköszöntével most még nagyobb szükség van ideiglenes befogadókra. A hontalan állatok is szeretnék biztonságban érezni magukat. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete telephely nélkül működik, már több mint 5 éve. Egyetlen lehetőség, hogy ideiglenes befogadóknál helyeznek el egy-egy kutyát vagy macskát. Ők vállalják a gondozást mindaddig, amíg a gazdi-jelölt meg nem érkezik érte. Ez pénzbe nem kerül a befogadóknak, hiszen a költségeket az egyesület fedezi, nekik csupán a biztonságot és szeretetet kell nyújtaniuk. Akiknél van hely otthon egy elesett állatnak, jelentkezzen ideiglenes befogadónak. Bővebb információk a

www.hmvhelyiallatvedok.eu

oldalon, illetve az egyesület Facebook oldalán találhatók. Fotó: pexels.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.