Írjon nekünk

Közélet

Botka irányította a helyi MSZP-irodából a meghekkelt délmagyaros tüntetést

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Gyér érdeklődés mellett gyertyagyújtást tartottak pénteken este a Délmagyar “függetlenségének” elvesztése felett keseregve. A demonstráción megjelent szocialista városházi képviselők és a helyi MSZP szatellitszervezetének, az Összefogás Szegedért prominenseinek felszólalása egyértelművé tette, honnan fúj a szél. A Fidelitas le is csapta a magas labdát, ők egy ötletes molinó kifeszítésével tudatták a megjelentekkel: a Délmagyar sosem volt független Botkától és az MSZP-től, és személyi összefonódások biztosítják az olajozott Botka-propaganda terjesztését. A SZEGEDma.hu tudja, az akciót Botka László a két utcára lévő helyi MSZP-irodából irányította.

Nehezen emésztgeti a szegedi baloldal, hogy a Délmagyart elvesztette szócsövei közül. A fájdalom felett érzett bánatában ezért pénteken este gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak a párt prominensei, képviselői és Botka László. Az itt megjelentek a Délmagyar “függetlenségének” elvesztése fölött hullattak krokodilkönnyeket az MSZP Vallásos Tagozata Szegedi Csoportjának vezetője civilnek álcázott szónoklata mellett.

Mint lapunk egy pénteken megjelent írásában fölidézte, a Délmagyar függetlenségének mítosza sokáig tartotta magát a városban. Sokan azt gondolták, a Délmagyarnál független és objektív újságírók szolgálták a pártatlan és semleges tájékoztatást.

Ez természetesen soha nem volt igaz, azonban a mítosz sokáig tartotta magát annak ellenére is, hogy a Délmagyar Botka Lászlóhoz hiperlojális újságírói a Szegedi Tükör szerkesztői is egy személyben. Ez a lap hétről-hétre egyértelmű Botka-propagandát terjeszt a városban, tegyük hozzá, rengeteg közpénzből. Nem véletlen, hogy a lapra ráragadt a Botka-tükör gúnynév.

A Délmagyar tulajdonosváltása miatti hisztéria a napfényre rángatta a bukása óta eltűnt Botka László polgármestert is. A SZEGEDma.hu információ szerint Botka a helyi MSZP-irodából irányította a demonstrációt, később a gyér számú megemlékező ellenére, majd’ 3 héttel a bukását követően végül megmutatta magát egy pár perces jelenlét erejéig: ahogyan szokott ilyen esetekben, erre a baloldali rendezvényre is a polgármesteri autójával érkezett meg. Botka László kisimultnak és napbarnítottnak látszott, jól láthatóan kipihente bukásának fáradalmait. A SZEGEDma.hu ezért jó okkal feltételezi, egy újabb milliós luxusutazáson vagy búvárkodáson tartózkodhatott a polgármester az elmúlt időkben.

Arra az ellentmondásra, hogy a Délmagyarról a baloldal következetesen azt állítja, független volt, ám a lap a gyakorlatban mégis Botka szócsöveként funkcionált, a Fidelitas helyi aktivistái hívták fel a legtalálóbban a figyelmet. Páran kifeszítettek egy molinót, ennek Botka László volt a közepén, körbeírva az őt támogató és kiszolgáló délmagyaros-szegedi tükrös újságírók neveivel. A Fidelitas képviselői a SZEGEDma.hu-nak azt mondták, arcpirító, hogy a baloldal a Délmagyar miatt sopánkodik és tüntet, miközben mindenki tudja, hogy a hogy a lap és a város kapcsolatából az újságnál sok százmillió forint kötött ki, és olyan személyi összefonódások vannak a Városháza és a szerkesztőség között, ami minden, csak nem a független újságírás záloga.

A Délmagyar függetlenségéért ejtett krokodilkkönnyek után az MSZP képviselői a Városháza felé vették az irányt, Botka Lászlót követve.

Érdekesség, hogy a rendezvényt a Városháza őrzésére szerződött cég biztosította, vagyis minden jel szerint közpénzből fizették a baloldali párteseménynek ezt a részét is. Ahogyan a szeged.hu is beszámolt egy kishírben a demonstrációról, amit szintén közpénzből tart fent a Városháza. Feltehetően a Szegedi Tükör is nagydobra veri majd az MSZP demonstrációját, szintén közpénzből. Majd ezt is megírják a Délmagyar Szegedi Tükörnek is dolgozó független újságírói.

Hírzóna

Szarmata település nyomait találták meg a régészek Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A próbafeltárás során fellelt tárgyakat Tornyai János Múzeumban mutatják majd be.

Tovább olvasom

Közélet

Bevette a Dugonics teret Szeged “ikonikus” hajléktalanja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Utcai szükséglet-kielégítés és koldulás után most egy kis szunyóka.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Szegedi Ítélőtábla is segíti a viharkárokat szenvedett jogi kart

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Helyet kínál fel oktatótermében, oktatásra is alkalmas alagsorában és a tárgyalótermekben az előadások megtartására.

Tovább olvasom

Aktuál