Hírzóna

Bódultan okozott halálos balesetet

Bódultan okozott halálos balesetet

2017. október 18., szerda
Bódultan okozott halálos balesetet

A rendőrség vádemelést javasol egy békéscsabai férfival szemben, aki a gyanú szerint halálos közlekedési balesetet okozott 2016 októberében, Hódmezővásárhely és Székkutas között - írja a police.hu.

A feltételezett elkövető 2016. október 14-én 9 óra 30 perckor Skoda személyautóval közlekedett a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely felől Székkutas irányába. A férfi az út 193-as kilométerszelvényénél áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező Daewoo gépkocsival. A balesetben a Daewoo sofőrje olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg utasa súlyosan sérült. A járőrök a gyanúsítottat mintavételre előállították, amely alapján az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a férfi kábítószer befolyása alatt vezette autóját. A terhelttel szemben halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettének, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, majd az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.