Bulvár

A szupertaxis újra akcióban

A szupertaxis újra akcióban

2017. október 13., péntek
A szupertaxis újra akcióban

Az alapítvány számláján még öt forint sincs, de már így is több száz gyerek megvalósíthatatlannak tűnő álmát teljesítették. A Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány kísérleti jelleggel megoldja Szegeden a beteg gyerekek szállítását.

Tavaly egyedi akciónak gondolta

Berinszki Zoltán

, a Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány életrehívója, hogy szenteste több kisgyereket hazafuvaroz a klinikáról. „Sajnos nagy sok gyermeknek ilyenkor csak azért kell bennmaradnia, mert a szüleiknek nincs pénze kifizetni az útiköltséget” – mondta el az alapítvány első hivatalos sajtótájékoztatóján. Kifejtette, akciója mozgalmat indított el a segíteni akaró emberek közt, így elérkezettnek látta az időt arra, hogy bejegyzett alapítványként folytassa működését. „Számtalan kéréssel és szívfacsaró történettel találkoztam az elmúlt időszakban, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy meg kell oldani a beteg gyerekek szállítását” – fogalmazott Berinszki. Ennek fényében az elhivatott férfi szerződést kötött egy szegedi taxis társasággal, amely vállalta a projekt logisztikájának kivitelezését, így kísérleti jelleggel a Tisza-parti városban megkezdődhet a beteg gyerekek ingyenes szállítása. A szülők a gyermekklinikán kapott taxi csekkekkel vehetik igénybe a szolgáltatást, amely gyorsan és biztonságon egyik pontból a másik viszi az apróságokat. „A taxi és a felajánlott mikrobusz kizárólag olyan kis betegeket szállíthat, akiknek az állapota stabil, így nem szenvedhetnek semmiféle egészségkárosodást a transzport alatt. Ebből kifolyólag tovább gondoltuk az ötletet, hiszen a súlyosabb állapotban lévő gyerekek szállítása is megoldásra vár. Szerencsére felajánlottak nekünk egy mentőautót is, amelyet mentőorvosi kocsival együtt szándékozunk működésbe helyezni, így a szállítás alatt felmerülő gondok kiküszöbölhetőek lesznek„ – tette hozzá

Rokszin Richárd

, a szegedi Sebészeti Klinika orvosa. Kifejtette, fontosnak tartja, hogy ha a kicsik, ha nincs szükségük rá, akkor minél kevesebb időt töltsenek a kórházban, és annál többet a családjukkal. A Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány szeptember 19-én megnyitotta a számláját. „Tény, jelenleg még öt forint sincs rajta, de ha minden helyi lakos csak 500 forinttal tudná támogatni ezt a nemes célt, akkor egy évig megtudnánk oldani a kis betegek kórházba, illetve hazaszállítását” – mondta el Berinszki Zoltán. Ugyan még üres az alapítvány számlája, de már így is több száz beteg gyerek megvalósíthatatlannak tűnő álmát teljesítették. Az alapító kiemelte, segítőkész felajánlóktól folyamatosan érkeznek a támogatások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.