Írjon nekünk

Közélet

Kin gázol át legközelebb Botka?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Okiratnak adtak ki egy egy önkormányzati bizottsági állásfoglalást a Mars téri piac ügyében, így tudta ledózeroltatni a területet a szegedi önkormányzat. Az egyik megkárosított kereskedő szerint Botka László szegedi családokon gázolt keresztül, szegedi családokat semmizett ki és tett tönkre azért, hogy trükkök tucatjaival elérhesse a célját.

A Mars téri piac 2009-es ledózerolása kapcsán született újabb feljelentés, miszerint a Botka-féle városvezetés által ledózeroltatott terület és az ingyenesen osztogatott parkolóbérletek esetében is felmerülhet a rendőri vezetők büntetőjogi felelőssége – írja a Magyar Hírlap.

Hiába kapott hírt a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság arról, hogy a Mars téri piacon a kereskedők építményeit „illegálisan el kívánják bontani”, a rendőrség azonban nem óvott, sőt ellenkezőleg, az éj leple alatt a piac ledózerolásához asszisztált. Méghozzá annak ellenére, hogy a bontással megbízott cégnek nem volt bontási engedélye. Mindössze egy önkormányzati bizottsági állásfoglalást sikerült felmutatni, amit okiratnak néztek.

Ez egyike azoknak az új dokumentumoknak, amelyek alapján az egyik károsult kereskedő újabb feljelentést tett csalás, hivatali befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés, kényszerítés, zsarolás megalapozott gyanújával.

A Mars téren 2009. november 29-én tizenhat felépítmény, négy önálló ingatlan és tizenkét bódé semmisült meg, amelyek összesített vagyoni értéke több mint háromszázmillió forint – áll a feljelentésben. A szegedi városvezetés a bontási engedély nélkül végrehajtott akciót úgy próbálta meg legalizálni, hogy a dózerolást „áthelyezésnek” minősítette.

Az újonnan előkerült iratok szerint Botkáék az akció előtt a vagyongazdálkodási és városüzemeltetési bizottságot hívták össze, hogy valamilyen jogalapot találjanak, ám ennek elnöke „nem vállalta a törvénytelenséget” – írja a feljelentő. Így került a Mars téri piac ügye a jogi bizottságot vezető, s Botka László bizalmi emberének számító ügyvéd, az MSZP-s képviselő, Pintér Ferenc elé, aki jobb híján kitalálhatta az „áthelyezés” tervét. Ugyanakkor a hatályos építési hatósági rendelet szerint egy építmény elmozdítását, vagyis áthelyezését kizárólagosan csak építési engedély birtokában lehetett volna elvégezni.

“Az a legszomorúbb, hogy feltehetőleg és érzéseink szerint Botka László szegedi családokon gázolt keresztül, szegedi családokat semmizett ki és tett tönkre azért, hogy trükkök tucatjaival elérhesse a célját: önthesse a pénzt a betonba vagy máshova. Legközelebb kiken fog keresztül gázolni, hogy célt érjen? – jegyezte meg lapunknak Tóth Péter egykori Mars téri kereskedő, akinek ugyancsak ingatlan jellegű építménye volt a területen 36 éven keresztül, ám az ő magántulajdonát is eldózerolták 2009. november 29-én.

Kommentek

Közélet

Nem használják a leghatásosabb tisztítási eljárást a szegedi tömegközlekedésben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pedig a baktériumok, vírusok számát 90 százalékkal lehetne visszaszorítani.

Tovább olvasom

Közélet

Hiába a sofőrök panasza, nem terelik a forgalmat a Szentháromság utcában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyelőre nem terelik a forgalmat a Szentháromság útján, mert azt az önkormányzat nem kéret a Dakk Zrt.-től.

Tovább olvasom

Egészség

A rendkívül sok szúnyog miatt rendkívüli beavatkozásra számíthatunk Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Minden eddiginél nagyobb területen irtják a zümmögőket a héten.

Tovább olvasom

Aktuál