Kultúra

136 millió forint járásszékhely múzeumok támogatására

136 millió forint járásszékhely múzeumok támogatására

2017. október 10., kedd
136 millió forint járásszékhely múzeumok támogatására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 136 millió forinttal támogatja a járásszékhely múzeumok idei szakmai programjait - közölte a tárca kultúráért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Mint írták, a pályázaton az önkormányzatok a gyűjtemény-feldolgozást elősegítő szakmai munkára, a közvetlen műtárgykörnyezet feltételeinek javítására, valamint a megyei hatókörű városi múzeumok állományvédelmi munkájára nyerhettek támogatást. A megyei hatókörű városi múzeumok állományvédelmi munkájára tíz pályázó összesen 13 083 000 forint támogatást kapott, a közvetlen műtárgykörnyezet feltételeinek javítására 32 önkormányzat összesen 62 141 400 forint támogatásban részesült, míg a gyűjtemény-feldolgozást elősegítő szakmai munka támogatására 44 önkormányzat összesen 60 775 600 forintot használhat fel. Ebben a kategóriában 46 önkormányzat pályázott, ebből két pályázatot érvénytelennek minősített a bíráló bizottság. Mint megjegyezték, a hatékony felhasználás érdekében - a beérkezett pályázatokat és az igényelt támogatás célját figyelembe véve - módosították a pályázati felhívást, és az egyes részcélokra rendelkezésre álló keretösszeget. A keretösszegből összesen 54 olyan járásszékhely önkormányzat részesül, amely múzeumot tart fenn. A maximális támogatás összege megyei hatókörű városi múzeumot fenntartó önkormányzatok esetén 6 millió, egyéb múzeumot fenntartó önkormányzatok esetén 4 millió forint. A támogatási döntés a kormany.hu oldalon érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.