Vona: a Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást 2022-től

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást 2022-től – közölte Vona Gábor pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus Magyarország legsúlyosabb problémájának nevezte az elvándorlást, és ennek következményei közé sorolta a demográfiai válságot, a társadalombiztosítás és a munkaerőpiac problémáit.

Értékelése szerint meg kell erősíteni a kötelékeket, és azt kell üzenni az elvándorolt százezreknek, hogy “számítunk rájuk, nem mondtunk le róluk”.

Vona Gábor kifogásolta, hogy a kormány nem adja meg az érintetteknek a levélszavazás lehetőségét, amire a határon túli magyaroknak lehetőségük van. Emögött pártpolitikai indíttatást feltételezett.

Azt kérte, a külföldön élők 2018 áprilisában még egyszer menjenek el és szavazzanak a külképviseleteken, pártja, győzelme esetén, 2022-től bevezeti az elektronikus szavazás lehetőségét mindenki számára. Mint mondta, erre Észtországban már van példa.

A szavazat visszafejthetőségét firtató kérdésre a pártelnök azt mondta: a technológia egyre inkább kiszűri az ilyen kockázatokat, biztos benne, hogy lehet a titkosságot megőrző megoldást találni, egyben megnövelni és megkönnyíteni a választási részvételt.

Előző sztori

Sok eső várható kedden több megyében is

Következő sztori

Felfüggesztették egy francia egyetemen az oktatást, miután a diákok migránsokat telepítettek be a campusra