Közélet

Vádemelés a román kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a román kábítószercsempésszel szemben

2017. szeptember 18., hétfő
Vádemelés a román kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált meg kábítószert csempészni Magyarország területére.

A vádirat szerint a vádlott 2016. július 6-án este 7 órakor jelentkezett belépésre Magyarország területére Románia irányából a nagylaki közúti határátkelőhelyen, az általa vezetett személygépkocsival. A határátlépéskor a vádlott vérében a kimutatási határértéket meghaladó kábítószer volt kimutatható. Mindezeken túlmenően a vádlott útipoggyászából egy símítózáras tasakban 6,8 gramm, míg egy másik ugyanilyen tasakban 7,1 gramm növényi törmeléket, illetőleg fehér port foglaltak le a tételes vámvizsgálat során. A nyomozás megállapította, hogy ezekben kábítószer, illetőleg új pszichoaktív anyag mutatható ki. Az eljárás során megállapítást nyert az is, hogy a kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy háromszorosa, míg az új pszichoaktív anyag csekély mennyiségűnek minősül. Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével, új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségével, illetőleg bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.