Bulvár

Vádat emeltek a villamos ajtaját baltával betörő férfival szemben

Vádat emeltek a villamos ajtaját baltával betörő férfival szemben

2017. szeptember 5., kedd
Vádat emeltek a villamos ajtaját baltával betörő férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2017. májusában, Szegeden, a nála lévő baltával beverte az egyik közlekedő villamos ajtaján lévő üveget.

A vádirat szerint az elkövető május 28-án, a kora délutáni órákban, Szegeden, az egyik villamosmegállóban várakozott, miközben magánál tartott egy tompa élű, nyéllel együtt ötvenegy centi hosszúságú, emberi élet kioltására alkalmas baltát, amellyel a megálló vaskorlátját több alkalommal ütögette. A vádlott a megállóba érkező villamosra fel akart szállni, a villamosvezető azonban ezt nem engedte, közölte a vádlottal, hogy csak becsomagolt baltával szállhat fel a járműre, majd a villamos ajtaját becsukta és tovább indult. A megállóban álló vádlott ekkor az elhaladó villamos egyik ajtajára a nála lévő baltával ráütött, ami miatt az ajtó üvege betört. A vádlott ezután a helyszínről elsétált. A vádirat szerint a villamosban mintegy negyvenhatezer forint összegű kár keletkezett, a villamoson tartózkodó utasok közül senki sem sérült meg, ugyanakkor a vádlott magatartása kihívóan közösségellenes, riadalmat, megbotránkozást keltő volt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség többszörös és különös visszaesőként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő férfit. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.