Sport

Úszás: újra élvezte a versenyzést Olasz Anna

Úszás: újra élvezte a versenyzést Olasz Anna

2017. szeptember 7., csütörtök
Úszás: újra élvezte a versenyzést Olasz Anna

Élete egyik legnehezebb 1000 méterét úszta a 10 kilométeres futam végén, a Tajvanon megrendezett Universiadén Olasz Anna, akinek többet is jelenthet a megszerzett aranyérem.

Először versenyezhetett Universiadén a Haász SZUE úszója,

Olasz Anna

, akinek remekül sikerült a debütálás. Annak ellenére, hogy annyira meleg volt, hogy az eredetileg kiírthoz képest korábban rendezték meg a versenyt, és az időjárás miatt többen is visszaléptek, a 10 kilométeres futam végén elsőként ért célba. Anna a táv nagy részében a mezőnyben tempózott, majd ritmusváltásával el tudott lépni a riválisoktól, és végül sikerült is megőrizni az így megszerzett előnyét. „Tényleg nagyon meleg volt a víz, ami nagyban megnehezítette a versenyt. Ilyenkor sokkal hamarabb elfárad az ember és nem is képes akkora iramot diktálni. Tudtam, hogy mit kell csináljak ahhoz, hogy nyerjek, de féltem, hogy a meleg vízben ezt nem tudom majd kivitelezni. Itt arról a hosszabb hajráról beszélek, amit végül sikerült megcsinálnom, de az tény, hogy talán életem egyik legnehezebb utolsó 1000 métere volt ez. Maga az Universiade nagyon tetszett egyébként, olyan volt, mint egy mini olimpia. Jó volt a falu, a társaság és maga Taipei is egy klassz város” – összegezte a versenyt portálunknak Olasz Anna. Előzetesen úgy fogalmazott, az Universiade a hab a tortán számára az idei versenyszezonban, így különösebb nyomás nélkül, felszabadultan úszhatott a Távol-Keleten. „Az biztos, hogy sem én, sem más nem rakott terhet rám az Universiadéval kapcsolatban, de azért titkon reméltem, hogy meglehet az arany. Azt nem mondanám, hogy ez játszotta a legnagyobb szerepet, hiszen jó formában és rengeteg munkával a hátam mögött érkeztem a versenyre, de mindenesetre ez segített abban, hogy jobban élvezzem a versenyzést. A vb-s szereplésemre nem hiszem, hogy nagyon sok sebtapasz kellene. Ötödiknek lenni a világon, annyira nem rossz, főleg úgy, ha az ember 3 hónappal a verseny előtt meg abban sem biztos, hogy akarja-e folytatni az úszást” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy jelenthet-e gyógyírt az Tajpejben megszerzett arany a hazai rendezésű világbajnoki szereplése kapcsán. Mindezek tükrében az Universiadén történtek különösen jót tehetnek Anna későbbi pályafutásának, mint ezt megerősítette, ez a nyár nagyon biztató volt a jövőre nézve. „Újra elveztem a versenyzést és bebizonyítottam, hogy ott van a helyem a legjobbak között. Még az utolsó két világkupán szeretnék jól szerepelni, és az összetettben is odaérni az első hat helyre, de a dobogóra ott mar nincs esélyem sajnos, utána pedig jöhet egy kis pihenés” – zárta Olasz Anna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.