Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Több mint 200 rendezvény a megyében az Országos Könyvtári Napokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Neves költők, írók érkeznek Szegedre és a megyébe a jövő héten. A fiókkönyvtárakban elsősorban a helyi kultúrát népszerűsítik. A rendezvények ingyenesek, de egyes programokra már hiába regisztrálnánk: beteltek a helyek.

„Csak tiszta forrásból” – ez a mottója az Országos Könyvtári Napoknak, amelyhez idén is csatlakozott a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár. Október 2. és 8. között országosan több mint hétezer program várja az érdeklődőket, de a szegedi intézmény – szokásához híven – ezt tágabban értelmezi, az egész hónapban lesznek rendezvényeik. A tudás, a boldogság, az élet, a víz, a természet forrásaihoz visznek közelebb az intézmények falain belül és kívül.

„A Nemzeti Kulturális Alap és a települések saját forrásai segítségével rengeteg program megtartására nyílt lehetőség” – fogalmazott Genczinger Ildikó, Somogyi-könyvtár megyei csoportjának osztályvezetője. A megye 212 rendezvényéből 155-öt tartanak Szegeden kívül. Olyan országosan népszerű személyeket hívtak meg a vidéki kiskönyvtárakba, mint Frank Júlia mesterszakács, kiváló szakácskönyvek szerzője, Bosnyák Viktória ifjúsági író és Vig Balázs, aki elsősorban a kisgyermekeket szólítja meg köteteivel. Ezen felül felhívják a figyelmet a helyi értékekre, kincsekre, a jellegzetes személyekre.

„Olyan rendezvényeket kívántunk szervezni a Dóm téri épületbe, amelyek nagyobb közönséghez szólnak” – magyarázta Dobosné Brezovszky Anikó, az olvasószolgálat osztályvezetője. Elhozza Grecsó Krisztián regényíró Kollár-Klemencz Lászlóval, a Kistehén zenekar frontemberével közösen előadott irodalmi estjét. A regisztráció ugyan már lezárult, mert minden hely elkelt, de az esetleg távolmaradók székére még lehet „pályázni” a helyszínen. Jön Varga Beáta, akit On Sai néven ismerhetnek a sci-fi műfaj rajongói. A kedvelt történelmi regények szerzője, Benkő László pedig rendhagyó órát tart. „Méreg a gyanú…” címmel nyitják meg Orgovány Erika festőművész kiállítását a főépületben, Bánki Horváth Béla szenior úszó pedig a sportról, az életről fog beszélni. Kiköltöznek jövő hét vasárnap a Mars térre, a civilek piacára, ahol akár 250 forintért beiratkozhatunk fél évre az intézménybe.

Andóczi Balogh Éva PR-referens felhívta a figyelmet, hogy a 12 fiókkönyvtárba is érdemes ellátogatni. Többek között Simai Mihály József Attila-díjas költővel lesz író-olvasó találkozó, bemutatkozik a Szeged folyóirat, valamint egy múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a ferencesek is beszélnek arról, hogy milyen volt a középkorban a könyvmásolók élete.

Bővebb információkat ITT és ITT találnak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De még továbbra is várják a jelentkezőket.

Tovább olvasom

Hírzóna

Már 1 367 322-en válaszoltak a nemzeti konzultáció kérdéseire

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány nagyban befolyásolja a hétköznapokat.

Tovább olvasom

Közélet

Milliárdos hiány közepette osztanak prémiumot az önkormányzati cégvezetőknek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szabó Bálint szerint álságos, hogy a cégvezetők prémiumot kapnak, miközben az alkalmazottakat megszorítások érik.

Tovább olvasom

Aktuál